Citiraj:
Autor Old Iggy
Prvo i osnovno: zgradu to ne smije ništa koštati. Nikakva izdvajanja iz pričuve i slično. To operateri rade o vlastitom trošku, prihod i povret investicije ostvaruju kroz priključke i davanje infrastrukture drugim operaterima prema njihovom dogovoru. Ukoliko govori o plaćanju zgradi, to mi je SF, ne znam uopće kako bi npr. HT (ili ovaj izvođač) uplatio zgradi neku mjesečnu lovu za "najam". Traži primjer ugovora.
.
|
Radovi bi bili potpuno besplatni (i od HT-a i ovog drugog). Samo sad ovaj govori o tih 30posto po aktivnom. Meni ima logike da se tu misli na 30 posto od neke cifre koju on misli drugom operatoru naplacivat po prikljucku? Postoji takva praksa? Kak to operatori rješavaju međusobno? Znam da npr HT ima velprodajnu cijenu koja je 20,30 posto niža pa tim putem drugi operateri imaju prostora konkutirati ovisno kolka količina kolača ih zanima. Dal se u tu cijenu koju drugi operater mora platiti vlasniku optičke mreže naplacuje po prikljucku ili su to neke fantazije da se suvlasnicima zamažu oči?