Citiraj:
Autor Brc
I ht-a sam dobio odgovor "predstavnik nas je odbio, a on je čovek od lokalnog operatora".
Nakon toga sam ja digo galamu s upraviteljem da se to sve rješit sa stanarima a ne samo u nekim internim dogovorima lokalnog operatora i predstavnika.
|
Ovo sam već čuo u zadnjih par godina, potpuno je besmisleno da predstavnik išta sam "dogovara".
Citiraj:
Autor Brc
Nakon kaj sam im olabavil već očito dogovoren deal, brzo je lokalni operator psotavil pismo na oglasnu ploču di prica o tome da ako on postavi da nebude zgradu devastiral (defakto HT bude), da bude on omogucil svima pristup (defakto ht nebude), i treća nejasna stvar je da piše da će u sredstva zajedničke pričuve izdvajat 30% naknade za najam po aktivnom optičkom priključku.
O kojoj se to lovi radi i o čemu je točno riječ?
|
Prvo i osnovno:
zgradu to ne smije ništa koštati. Nikakva izdvajanja iz pričuve i slično. To operateri rade o vlastitom trošku, prihod i povret investicije ostvaruju kroz priključke i davanje infrastrukture drugim operaterima prema njihovom dogovoru. Ukoliko govori o plaćanju zgradi, to mi je SF, ne znam uopće kako bi npr. HT (ili ovaj izvođač) uplatio zgradi neku mjesečnu lovu za "najam". Traži primjer ugovora.
Izgradnja infrastrukture košta. Ovisno o veličini zgrade, broju priključnih mjesta, izvedbi itd. može koštati enormno (posebno ako se pokrivaju svi stanovi, što je besmisleno).