View Single Post
Staro 29.06.2015., 09:39   #1786
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Brc Pregled postova
HT je uveo optiku u cijeli kvart jedino je izostavio moju zgradu. Istražiovao sam onda malo raznim kontaktima i na kraju dobio odgovor da su htjeli uci u moju zgradu ali da ih je predstavnik odbio pod izlikom da je bolju ponudu dao lokalni operater. Lokalni operater je ponudio da on izgradi optičku infrastrukturu u zgradi pod izlikom da ako ju on napravi da budu je svi operateri mogli koristiti dok bi kao ht-ovu mogel samo ht.
Niti je točno da bi samo HT to mogao koristiti niti mi nije jasno ovo "dobili su bolju ponudu".
Provjeri bi li zgrada uopće "zarađivala" (nije mi jasno oko ovog "ponuda" i "bolja"). Infrastrukturu po pravilima HAKOM-a mogu koristiti svi, no pitanje je izvedbe i tehnologije koja se koristi u pojedinom slučaju.

Isto tako, svaki operater može provući svoju infrastrukturu, predstavnicima stanara se to obično ne sviđa jer je više radova, a i izgled stubišta može biti narušen s n kanalica i slično.

Citiraj:
Autor Brc Pregled postova
Laže li lokalni operater samo da uspije provesti svoju mrežu da ima "monopol" na zgradu?
Ako uzmemo t-com automatski će nam biti dostupni svi operateri s kojima u skorijoj budućnosti t-com sklopi deal kao sto je to sa bakrom sad?
Kak budu drugi operateri gledali na zgradu s obzirom da je jedna od par u gradu tj. državi koja će imati nekog nepoznatog operatera od kojeg sigurno nece htjet zasebno placat najam za mrezu?
Kaj nam se više isplati (medi smrdi da nam se HT vise isplati)? Ima tko da se tim bavi pa da objasni kaj ako drugi operater uđe, kaj je onda s ostalima?
Prouči okvirni ugovor i brošuru HAKOM-a.