Pozdrav, trebam pomoc oko uvođenja optike pa se nadam da mi netko tu moze dati više info-a.
HT je uveo optiku u cijeli kvart jedino je izostavio moju zgradu. Istražiovao sam onda malo raznim kontaktima i na kraju dobio odgovor da su htjeli uci u moju zgradu ali da ih je predstavnik odbio pod izlikom da je bolju ponudu dao lokalni operater. Lokalni operater je ponudio da on izgradi optičku infrastrukturu u zgradi pod izlikom da ako ju on napravi da budu je svi operateri mogli koristiti dok bi kao ht-ovu mogel samo ht.
Kako znam da su ht-u odobriili veće širenje optike pod uvijetom da tu istu mrežu koriste i drugi operateri (prvi zainteresirani kolko sam vidio kreću Optima i H1 već ove godine preko ht-ove infrastrukture) pa mi prica lokalnog operatera ne drži vodu. Sazval sam sastanak da mi stanari odlucimo a ne samo predstavnik kaj nam je bolje i kaj hocemo pa se sad pripremam do sastanka.
T-com navodno ne želi ulaziti trenutno u tuđu optičku instalaciju (bilo u vlasnistvu zgrade ili drugog operatera) jer kao nemaju kontrolu nad instalacijama, nije definirano tko moze vršiti intervencije u slučaju kvarata itd..
Laže li lokalni operater samo da uspije provesti svoju mrežu da ima "monopol" na zgradu?
Ako uzmemo t-com automatski će nam biti dostupni svi operateri s kojima u skorijoj budućnosti t-com sklopi deal kao sto je to sa bakrom sad?
Kak budu drugi operateri gledali na zgradu s obzirom da je jedna od par u gradu tj. državi koja će imati nekog nepoznatog operatera od kojeg sigurno nece htjet zasebno placat najam za mrezu?
Kaj nam se više isplati (medi smrdi da nam se HT vise isplati)? Ima tko da se tim bavi pa da objasni kaj ako drugi operater uđe, kaj je onda s ostalima?