Citiraj:
Autor Thoroughbred B
A kakva je situacija po pitanju offseta kod benqa w1070?
|
Ne znam zašto nisu stavili w1070 offset u PJC kalkulator ali specifikacije kažu "Vertical 110%-130% ± 5%".
Prevedeno na hrvatski , maksimalni lens šift tj. raspon istog je 20% od visine slike ali ne može biti manji od 10% od visine slike.... ako ne računamo toliku kvalitetu izrade koja dozvoljava ± 5%.
Sažeto , na 100" Optoma ima offset od 20cm a BenQ ima offset od 12 cm.
Obzirom na okolnosti , nameču se 2 rješenja.
Manji mount tako da PJ bude doslovno na stropu ili projektor nagnuti prema gore pa nek keystone igranje počme.
Prvo nije preporučljivo jer toplina nema gdje a drugo nije preporučljivo jer 'looks like shit'.
Van toga se nameče nekakav LCD PJ jer oni idu s večim lens šiftom....
ili platno ali očito ne ono na koje si bacio oko, osim ako te žena neče izbaciti kroz balkon skupa s platno kad ga smontiraš u zraku / odvojiš od stropa
Nego ,pošto si izbacio platno iz jednađbe praktički si uštedio pa bi se malo počastit s večim buđetom za PJ
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
P.S. Useljavam za 10 dana...bit će složeno sve,pa sad ubacio u 5. brzinu što nabavke projektora tiče 
|
A prvu večer te treba dočekat projekcija?
Daj sebi malo vremena
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
U najgorem slučaju ću micat TV na pod kad budem htio film pogledat...onda će bit puno više mjesta,jer regal na kojem će tv biti je 64cm visok,a sam tv 70cm...dakle 180cm visine zida će biti slobodno...
|
E da , ako možeš dobiti više visine onda odlično no ako to traži nekakvu zayebanciju svaki put prije/poslje gledanja ,
mislim da če ti vrlo brzo dopizdit ako ne budeš odmah letio kroz spomenuti balkon

Ja sam jedno vrijeme imao volje vješati fiksno platno te tablu lesonita dok sam eksperimentirao.
Danas prije/poslje gledanja imam samo popalit/pogasit određene stvari i dođe mi puna kapa pa večinu vremena platno ostane visit preko noči a uređaji popaljeni.
Inače , 180cm visine je dia. od 145" u 1.78:1 te 184" u 2.40:1
Šalu nastranu , spominjao si udaljenost gledanja od 3.5 metara pa pretpostavljam da je prostorija širine 4 metra
...kad oduzmemo dubinu projektora , dođe se do nekih max 360cm udaljenosti za PJ što je i više nego dovoljno.
Bar u slučaju w1070.
Naime ,s njim možeš dobiti diag od 141" u 16:9 te 134" u 2.40.1. a pošto 141" ima visinu od 176cm , očito da te ne ograničava udaljenost več visina / offset a uz spomenutih 10% + 10ak cm za mount ,tu bi taman sjela dijagonala od nekih 120".
U slučaju HD26 , s spomenutom udaljenosti možeš dobiti max. 110" u 16:9 a pošto je to 137cm visine , očito je da si ograničen s udaljenosti a ne ofsetom. :-/
Pa sad ,koliko veliko je dovoljno veliko ? w1070 ili HD26?
@sodom
Nasreču , takvih filmova ima vrlo malo. Globalno gledano , ko da ih i nema
Al da idu na živce 'scope' ekipi - bome idu. Nadam se da neče i serije u tom smjeru. Ono tipa hanibal :-/
Nego , nema razloga za izbjegavanje...nek ih gleda u 16:9.
btw , ako nešto napraviš po pitanju add on el-zuma/fokusa , ja se bilježim za beta testera