View Single Post
Staro 26.06.2015., 13:30   #63
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Samo da podjelim svoje iskustvo sa Chipotekom a vezano uz prodavače.
Bio pozvan na razgovor za prodavača,od valjda 500 molbi pozvali nas dvoje,...ja naravno preko veze a vjerujem isto tako i drugi kandidat (koji bi mi btw mogao po godinama biti sin)
I na razgovor me primila gospođa koja veze nema ni sa prodajom a još manje sa elektronikom (a ja radio u četiri velike privatne firme kao voditelj servisa),..i priča,priča,drobi bedastoće....a ja strpljivo slušam.
Nakon pola sata priče dolazi "stručni" kadar (kasnije saznajem jedan od direktora) koji baca pogled na moj životopis i prekida dotičnu gospođu riječima:
Ovaj čovjek ima previše znanja i iskustva da bi ga se trebalo uopće testirat kolegice,...dajte vi njemu recite naše uvjete pa čovjek može odmah sutra početi raditi.

A uvjeti su:

Radno vrijeme pon.-petak: 8-16h ,a subotom ne kraće nego duže 8-17h.
Neplaćaju gablec,neplaćaju prevoz (a meni trebaju dve zone tj.610kn/mjesečno),neprijavljuju naravno na puni iznos plaće,nema do kraja godine godišnje odmora (iako je bio 3. mjesec),...itd,itd.

Od početnih 3.700kn koliko su ponudili kad odbijem prijevoz i gablec ostaje mi čisto 2.600kn za mjesec dana rada i oni se čude što im nitko neće raditi za te novce

Nismo pristali taj dan naravno ni ja niti drugi kandidat,dake sad znate kakvi "znalci" im tamo rade i za koju plaću tako da nemojte od njih previše ni očekivati.

Kasnije sam još saznao (od veze iz Chipoteke) da su međuljudski odnosi dno dna,jednom riječju totalno rasulo od firme.

Svejedno sretno im bilo i sve najbolje a ja u šiiirooookom luku što dalje od njih