View Single Post
Staro 23.09.2005., 20:37   #16
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Originally posted by 4444josip4444
To sa kompresorom sam ja mislio radit, i još imam namjeru.... samo je problem u tome što kompresori nisu projektirni da rade "24" sata dnevno.... brzo se zagriju i mogu pregorit.... bolje rješenje bi bilo kada bi bila neka velika posuda ok kojih 50-ak litara vode i dva velika kompresora koja bi hladila tu vodu.... a ta voda bi kružila u sistemu pomoću neke jake pumpe....
i najbolje bi bilo kada bi oni spuštali temp. vode na nekih 18C i palili se ponovno kada bi voda dostigla kojih 25C jer niža temp nije stvarno potrebna.... a i zbog kondenzacije....
Pa kompresor i ne mora raditi 24h dnevno.

Ti mu odrediš "od do" kad se pali i gotovo, kao što je to slučaj u frižideru. Niti ti tvoj CPU ne radi non-stop na 100%

Meni na ribarskom brodu kompresor (nije električno pokretan, nego preko remenice) radi skoro pa non-stop jer se vrata od frižidera di se sprema riba svako malo otvaraju. A na taj isti kompresor je spojen i ledomat (home made od mog starog), tako da kompresor pići 23H, a ne 24h dnevno
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote