View Single Post
Staro 25.06.2015., 14:19   #1356
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Gledajući više od jednog review-a po netu, može se zaključiti da od FuryX-a možemo očekivati performanse u rangu 980Ti.

Zašto? Pa za sada bih rekao da rezultati review-ova nisu bas konzistentni. Recimo, TomsHardware (nisu li oni uvijek bili kao kontra AMD-a? Ili sam nesto pobrkao?) uopce ne pokazuje takve rezultate za Witchera. FuryX je na 1440p 2.2FPS sporiji od 980Ti (i ima 6 FPS više nego na Guru of 3D), dok je na 4K Fury čak marginalno brži od TitanX-a i 2FPS brži od 980Ti.

Uglavnom, ne smatram da je FuryX flop AMD-a. Ako ništa drugo, ima dobar referentni cooler (miljama bolji od starih AMD coolera, barem nije bučan) i ipak je dosta povoljniji od TitanX-a i 980Ti. Nadam se da će i na običnom Fury-ju bit bolji cooler od referentnih na R9 280/290 seriji.

Onima koji uspoređuju FuryX sa nereferentnim 980Ti modelima, preporučujem da pričakaju nereferentne modele Fury-a i onda uspoređuju, ovako je usporedba u najmanju ruku naklonjena GPU-a koji je duže na tržištu.

Najveći flop AMD-a oko Fury-ja je u pretjeranom hype-u prije izlaska. Da li je to do njih ili je AMD fanboyizam napravio svoje, ne znam. Ali sto je pretjerano je pretjerano. Jedino revolucionarno oko Fury-a je HBM. Sve ostalo je u rangu ponude od nVidia-e. Meni je osobno HBM sada najzanimljiviji kao dio budućih APU-a (recimo nakelji se 1-2GB HBM-a sa 512bit sabirnicom uz neki APU i mislim da bi konačno APU mogao imati poštene performanse u igrama čak i na medium detaljima )
Fury X je odlična kartica, ali kad kartica koja ima najnapredniju tehnologiju i vodeno hlađenje, uz toliko pompoznih najava izađe ne tržište, sve osim instant pobjede u većini testova je IMO poprilično razočaranje.

A ovo ne da nije bila pobjeda, nego je drvena medalja za 4. mjesto jer prva 3 zauzimaju kartice sa manje naprednom tehnologijom (1. titan, 2. nereferentne GTX 980 Ti, 3. GTX 980 Ti). Super hlađenje, tiha, jako blizu ili ravna nvidia karticama, sve je to utješna nagrada.

Daleko od toga da nije odlična kartica koju će driveri pogurat još dalje, ali od takvih tehnoloških iskoraka se očekuje da po izlasku budu bolji od svega na tržištu.

Da je recimo nvidia izašla s tom tehnologijom prva, čisto sumnjam da bi njihova kartica kaskala za radeonkama na starijoj tehnologiji. Radilo se o driverima ili nečemu trećem, nebitno.

Na taj način tvrtku gledaju investitori, tržišta kapitala i oni koji su joj dali kredite i sredstva za R & D. A AMD je nažalost opet pokazao da njegova nova tehnologija (prvo bulldozer a sada fury) nije dovoljno dobra da po izlasku postane lider u performansama.

IMO

Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 25.06.2015. u 14:38.
listerstorm je offline   Reply With Quote