View Single Post
Staro 25.06.2015., 07:00   #714
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
A Toshiba DT01ACA200, iskustva s time?
Trenutno koliko vidim po cjenicima, to je najjeftiniji 2TB disk kod nas, MP cijena je oko 600 kn. A to je skoro 200 kn razlike do roza WDa, upitno da li WD opravdava razliku u cijeni, pa čak i ako se traži samo storage drive.
Za WD-a sam i pretpostavljao da bi moglo biti da su isti, teško da proizvođač radi posebnu mehaniku za red i purple jer su kao deklarirani za 24/7 rad. Evo moj blue 6400AAKS ima već preko 6 godina "power on hours" i samo 300-ak start-stop count i radi kao i prvog dana, jedino su seekovi postali osjetno glasniji tijekom godina. Od prvog dana isključen je power management i uključen AAM i onda je disk bio stvarno nečujan dok sad već čujno rošta.
Za purple koliko sam pročitao na netu WD navodi da su poštimali malo fw tako da su malo nabrijali paralelno pisanje, normalno jer ako zakvačiš gore 10 kamera, čitanje ti nije bitno. Makar ne vjerujem da se tu mogu neka čuda u fw napraviti. Frend je radio u firmi koja se bavi vide nadzorom i veli da su ih trpali masovno u snimače (radi niske cijene) i ima vrlo dobra iskustva s njima.
c-shadow je offline   Reply With Quote