Citiraj:
Autor Gabre
ma treba mi platno koje cu zategnut na drveni okvir, prosotriju mogu zamraciti totalno jer ce biti u podrumu, projektor ce biti Benq 1075, i to je to.
|
ako ti netreba rollon platno, iz mog istraživanja najbolji izbor slijedeći izbor za projekciju je ofarbani MDF što sebi planiram složiti.
Inače imam W1070 već godinu dana i proiciram ga na mat bijeli krečeni zid koji nije nešto savršeno ravan no slika je predobra (dijagonala cca 110" na udaljenosti od cca 3,4m). proučavajući po projektorskim DIY forumima dobio sam preporuku za MDF i boju "Caparol grau 20 mattex" koje nemaju kod nas i mislim da joj je najsrodnija Caparol grau 20 latex, te da se ne zajebavam sa špricanjem već da ofarbam sa valjkom sa finim nitima
no kao što rekoh, slika je i na zidu jako dobra što me uljenilo od sitničarenja da idem nabavljat platno/projekcijsku površinu
i btw. inače ovo mi nije prvi projektor te sam jako osjetljiv na kvalitetu slike na monitoru/površini koju gledam, tako da ako je meni ovo predobro, prosječnom korisniku je sigurno "nemreš bilivit odlično" ili "nevidim razliku između tog i onog 1000€ skupljeg setupa" i mirne duše mogu reći da je sve iznad overkill u rangu one ekipe što kupuje npr. bajoslovne audio sustave zbog "toplog zvuka"
Citiraj:
Autor Gabre
Projektor je 3D iako pitanje koliko cu to gledati.
|
full 3D BR filmovi (dakle ne ripovi već kopije, >30gb) su naprosto MRAK na projektoru. Ja si skidam dokumentarce i bez riječi sam na one o morskim dubinama, to je to, tamo si i plivaš s tim ribicama u dubinu...