Citiraj:
Originally posted by Tommek
A ti altec kak oni, imaju dosta snage, a kvaliteta zvuka i to, ajde mi malo opiši, koji su bolji po snazi dal je velika razlika, kvaliteta zvuka, i zašto si par postova prije napisao da megaworkse ne preporučuješ ni u kom slučaju
|
Altece nisam slušao, ali pretpostavljam na temelju recenziaj i svjedočenja mojeg prijatelja. Uskoro ću ići do njega pa poslušati osobno.
MegaWorks sam imao i ne preporučam. Radi se vrlo traljavo izvedenom sustavu koji u konačnici ne funkcionira u nikakvom smislu.
Snaga je zaista impozantna, ali samo u subwooferu. Ipak, to mu nije plus. Bas je prenapuhan, bez imalo finoće, sa groznom osjetljivošću na smještaj, muljav i nefokusiran. Sateliti su vrlo ograničeni u visokima, što ne čudi s obzirom da su širokopojasnog tipa, daju dosta prostornu ali prilično netočnu zvučnu sliku i nikako se ne slažu sa subwooferom (kao da spajaš dav različita sustava), pa se i gube dijelovi zvučne informacije.
Uz sve to, fizički je prilično traljavo osmišljen i izveden. Žičani daljinski upravljač je nespretan i neučinkovit, a najgore od svega je to što je subwoofer na neki način vezan uz satelite, pa njegova snaga raste sa volumenom u satelitima, i nemoguće je bas potpuno stišati. U mnogim situacijama bas će preuzeti zvuk i početi nekontrolirano bubati i tresti sve oko sebe dok se sateliti skoro neće ni čuti. Užas. Na umjerenim glasnoćama je donekle podnošljivo, i jako ovisi o vrsti glazbe, dok se na nižim glasnoćama integritet zvuka opet gubi.