Citiraj:
Originally posted by BAsoo
Da si sutio ja nikad ne bi saznao za x800XL HIS ICEQ II i vec bi bio kupio ATI 6600 GT Gainward!
|
Tesko bis kupio
ATI 6600
Citiraj:
Jos mi recite svoja misljenja o ovome :Koja je najjaca a koja najisplativija od sljedecih(sve su pci-e pa necu niti pisati)
Gainward 6600GT,256Mb,Dvi,TV out
LeadtekPX6600GT,GeForcePCX6600GT ,128Mb,dvi,tv
Gainward GeForce 6600GT GS 570/1140
XFX GeForce PCX 6800,128 Mb DDR,DVI,TV
x800XL HIS ICEQ II
|
Kao sta i Gemmy kaze najaca i najskuplja od navedenih je X800XL... A koja je najisplativija je vec druga stvar. Sa 6800 dobijes 10% losije perfomansa ali od 400 do 700Kn(ovisno o ducanu i proizvodacu) ostaje u dzepu...
Citiraj:
Da li se Gainward 6600GT moze clockat ili jednostavno da kasnije kupit drugu takvu i iskoristim PCI-E foru.Da li mogu imat 2 takve overclockane
Jeli GS overclockana verzija ili je jednostavno tvornicki napravljena takva , pa da li se i ona moze overclockati.
|
Moze se oc-ati i najbolji idu do oko 600/1200...
Vjerovatno mislis na SLI "foru" jer je PCI-E sabirnica...Za iskoristavanje nVidijine SLI mogucnosti potrebna je odgovarajuca SLI maticna ploca i dvije identicne graficke kartice...
GS je tvornicki oc-ana no u nju u pravilu stavljaju bolje komponente (core...) pa se i u pravilu da vise oc...
Citiraj:
kako se ova Leadtekova moze mjerit sa 1 graf ako ima 128 Mb MANJE
ova 6800..jaca ili slabija od ostalih???
za zadnju nemam pitanja jer sam je proucavao 3 dana.
|
Jesi procitao koji moj post? Ponavljam...Zato sta da bi se iskoristilo tih 128MB memorije vise moraju se koristiti(u igrama naravno) najveci(ili vrlo visoki ovisi o zahtjevnosti igre) detalji, visoke rezolucije i AA sto uzrokuje drasticni pad perfomansi jer 8 pipes (koje 6600GT imaju) nemogu obraditi tako veliku kolicinu podataka tako brzo pa laicki mozemo reci da jezgre kartice postaju usko grlo i onemogucavaju iskoristavanje tih 128Mb memorije vise...Kako dodatna memorija dodatno poskupljuje karticu i kako je ista u pravilu nesto sporija od 128Mb i da se slabije oc-ati dolazimo do zakljucka da ako zelimo igrati zahtjevne naslove u igrivom broju frameova koristiti cemo postavke na kojima ce ona sa 128Mb biti brza a pri zahtjevnijim postavkama u igri tih par frameova vise sto ce dati ova sa 256Mb memorije pri svojevrsnom festivalu trzanja neznaci puno...Dakle ulaganje u tih 128Mb memorije vise na toj grafickoj kartici je neisplativo...
Citiraj:
MOzete me slobodno poslat u qrac i reci mi da sam zamoran i ne odgovorit na ovaj post apsolutno nista jer vec sam 98.999% siguran da cu kupit x800XL HIS ICEQ II..
..mozda sam to trebao napisati na pocetak posta tako da odma vidite o.O
|
Odi u qrac,

zamoran si

i dobar izbor