View Single Post
Staro 20.06.2015., 17:29   #1649
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Perestrojka Pregled postova
Da pitam znalce

Imam jedan problemcic, koji mu se poceo javljati u 3 tjedna nakon dijete / defke.

Po genetici sam 99% Endo, prehranu baziram na P+M, te P+UH ujutro ( zobene + kasein u shakeu s mlijekom ).
Kazein ne ide u dorucak! To krivo radis. Kazein je spori protein ( imas ga u posnom siru ) kojem treba cca 8h da se razgradi. Kazein ubaci za veceru. U dorucak uvijek idu brzi proteini npr. bjelanjak a najbolje je uzeti whey.

Citiraj:
Dan mi obicno pocinje ovako:

Budjenje u 04h, kuhanje kratke crne kave bez secera, ispijanje iste te odlazak na lagani kardio biciklom od 50tak minuta u 4:30.

Po povratku popijem 30g whey-a + 5g kreatina s vodom, te za sat vremena nakon toga shake od zobenih, wheya u kombinaciji sa kaseinom i mlijekom.
Ovdje si bespotrebno zakomplicirao s obrocima.
Prvo - cilj ti je smrsavit.
Bolje ti je popit tu kavu ( koju bih ja na tvom mjestu izbacio ) i ici setat 50ak min. Znaci ne trcat, brzo hodat ili voziti bicikl nego samo setat. Tako se postize odlican burn kalorija.
Kad dodes doma doruckuj normalno. Voce, zobene + whey + multivitamin i to je to. Nema ti smisla piti whey i kreatin a sat nakon toga zobene, opet whey, kazein i mlijeko.

Dakle, u dorucak ide voce ( banane, suhe sljive ), 15 min nakon njih popijes shake koji se sastoji od whey-a i zobenih. Mozes iza toga i multivitamin ( ako financije dozvoljavaju ).

Citiraj:
Oko 10:00 je nekakav medju objed, vecinom se bazira na posnom siru ili tunjevini u salamuri + salata / rajcica s maslinovim uljem.

oko 14:00 ponavljam objed od 10:00, ali koristim drugu namirnicu posni sir / tunjevina, tako da nije jednolicna prehrana.
Ovo je dobro.

Citiraj:
Ostatak dana kombiniram, ako imam trening, ubacim UH u objed koji dolazi oko 17:00h, te pre-post workout mealove, ukoliko nemam trening uzbacujem uh iz tog objeda i nema pre/post workout objeda.
Ukoliko nemas trening onda jedi P+M. Ako si na definiciji UH jedes samo u tri slucaja. Dorucak, obrok prije i poslje treninga. Tocka.

Citiraj:
U 20:00 strusim posni sir s maslinovim ili popijem 40g caseina s 2.5% masnim mlijekom.
Posni + maslinovo je vrhunska kombinacija.
Kazein + masno mlijeko ocajna kombinacija. Mogao bih puno pisat zasto mlijeko nije dobro al o tom drugom prilikom. Mlijeko izbaci! Umjesto mlijeka ubaci saku orasastih plodova ( badem, kikiriki, orah, ljesnjak ). Saka je dosta, nemoj vise od toga.

Citiraj:
Problem koji sam primjetio je slj: unazad 2 tjedna sve je bilo ok, kile osle dole, tonus misica se popravlja, zglobovi se navikli na aktivnost, porast energije sto fizicke sto psihicke je ocit, no evo unazad 3 dana, oko 10h mi se pocinje uzasno spavat, i jednostavno moram prilec odrijemat na sat - sat i pol.

Da li se to desava zbog nedostatka UH ili inzulin podivlja, pa se javlja pospanost ? U ketozi nisam, tj pokusao sam od pocetka drzat ketozu, ali me nedostatak energije ubijao, pa sam ipak odlucio unosit UH, ali u kontroliranim kolicinama i tajmingu sto nije nikako pogodovalo keto prehrani. Ili je to jednostavno zbog ovakve tmrunjace od vremena? Sto se psihe tice, tu nema problema, nema te stvari koja ce me sprijecit da odradim trening, bilo ujutro bilo tokom dana , ali jednostavno vidim da fizika bas ne prati ambicije psihe, pa pokusavam povezat tockice, ak ima ko iskusniji, molim malo pomoci

Hvala!
Razlog za ovaj problem je jednostavan. Tijelo treba 8h sna. Ti zaspes oko 22h i dignes se u 4h. To je 6h spavanja. Jos kad treniras vise si umoran. Imas premalo sna.

Pitaj ako nesto nije jasno.