Ja ne znam sto se vi cudite tak jako oko drivera. Kada sam ja uzeo GTX770 ( par dana nakon izlaska ), vrtio neke igre, in game bencheve i to bio sam onak happy ali ne PREVISE. Onda nakon par mjeseci doso je driver koji je davo 20% perfomance (koji se pojavio izlaskom r7 i r9 serije AMD-a ). Kada sam ponovo izvrtio igre, in game bencheve onak porast FPSa je bio osjetno veci ( u nekima do 15 fpsa, nekim 10setak, nekima 5 ovisi o igri benchu ali porast je bio ocigledan, pogotovo sto se tice MIN framerate. ) bez OCa bez icega samo promjena drivera. To radi i jedna i druga strana godinama...
Ja osobno i dalje tvrdim da i jedna i druga strana driverima zakljucavaju puni potencijal grafe, kako bi bio prisiljen prec na nesto novije, drugim rijecima kako bi potrosio pare.
EDIT: Sada nedavno je nvidija bacila driver kojima je "popravila" perfomance starijih serija grafi isto, onak osjetni porast, samo driver je u pitanju. Interesantno kako to nije napravila kada se pojavila 900 serija nego tek sada prije par tjedana xD Kada su ljudi vec pokupovali noviju seriju, ne svi ali neki jesu.
To je sve marketing .. To je tako i ne mozes tu previse utjecat, ali nema potrebe se niti previse cudit.
EDIT2:
Ovdje sam ja inace skido driver, tu su driveri nevjerojatno bolji sto se tice svega, nego driver direkt sa AMD/NVIDIA stranica. Neke igre masu masu bolje rade sa ovim driverima.