View Single Post
Staro 19.06.2015., 15:08   #1092
xnautix
Premium

xnautix's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
I još mi je jedna stvar pala na pamet. Kad AMD izbaci neku novu gpu (al ono baš novu ) da su im driveri loši - ali ne u smislu za konkretnu igru, nego u smislu iskorištavanja vlastitog hardvera. Pa onda nakon određenog dužeg perioda kad stvari sjednu na svoje mjesto da gpu napokon prodiše punim plućima. To mi je palo na pamet zbog HD7xxx serije gdje je negdje nakon nekoliko mjeseci ako se tko sjeća došlo do nekih većih porasta performansi. Sjećam se i nekog testa gdje je mislim HD7850 bila nekih 8% jača nego u prvim recenzijama. Navodno je u praksi bila i jača od gtx 660 (ili barem kad se OC-ala). A kad nova gpu izađe svi se odmah po izlasku slete recenzirat i onda se ti rezultati vuku vječno po tablicama.

Da to je ono zlatno doba kad se jos novi hardver izdavao svake jeseni a HD7000 serija je bila oznacila totalni softwerski redizajn i prelazak s jedne (VLIW5>VLIW4) na drugu (SIMD aka. GCN) arhitekturu. Jednostavno se AMD tad toliko trudio izdati novi chip u nastajanju otkad su preuzeli ATI i onu podvaljenu propast od R600 da je pravo cudo da su uopce tako brzo pokrpali i izoptimizirali drajvere. No tad je bilo jos zalihe para od prodaje prvih HD5000 ca i Phenoma II koji su definitivno bili jako dobri za AMD budzet.
Otad samo rezanja, pronevjere para ko u ZgHold, prodefilirale hrpe sponzorusha khm... ovaj menadera i menadercica ... No eto soft developeri mogu napraviti dobar posao ako in menadzeri ne zeznu i otpuste cijeli tim koji je dizajnirao chip za koji trebaju napravit support ... Mogu oni bit gikovi no dok debagiraju ono sto je pjesnik-dizajner htio s tim cipom dok ovaj vec trazi novi posao ... nije bas dobro za biznis. No glavno da menezercici dobiju svoje bonuse za pocvecanje produktivnosti i ispiranje mozga slidewareom. A za core kog briga.

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_390X_Gaming/

Voli struju ko Zagreb Stoka, Dujmića koka, ko Marijan Ban bocu štoka. Super stedljiva, nema sta i nema hdmi 2.0

Cemu tolike hvale i iscudavanje u istoj recenici Pa to je rebrand godinu i pol-dvije godine stare kartice Jedino da su je nazvali AMD Milagro umjesto R9 390X eventualno bi mogao ocekivati podrsku za hdmi 2.0

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Kod guru3d MSI model još vidljivo manje troši od 290X. Tu il neko laže, il se drogira il test ne zna napravit
Definitivno jedini logican zakljucak Mislim mozda MSI voli se hvalit uber-super board dizajnom al bas da bi isao stavljati komponente koje mogu cuclati i drzati samo 150% veci maks load malo je cudno. Naime, takve komponente kostaju osjetno vise a sviam je u interesu zarada, a ne nekakv freak show dizajn.

Zadnje izmijenjeno od: xnautix. 19.06.2015. u 15:23.
xnautix je offline   Reply With Quote