Tema: Košarka
View Single Post
Staro 18.06.2015., 22:05   #250
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor panda505 Pregled postova
Jedna stvar koja mi nije jasna je zbog čega ljudi poraz koriste kao razlog ne davanja MVPa LBJu.

Most Valuable Player - najvrijedniji igrač.

Da nije bilo LBJa, Cavsa ne bi ni bilo u finalu, kamoli 6. tekme
Dobar je Iggy, ali LBJ koji je predvodio obje ekipe po bodovima u finalu je daleko više zaslužio MVPa nego Iggy.
Value je vrijednost. koju je to vrijednost na kraju LBJ donio svojoj ekipi? izgubili su, bez obzira na njegovu sjajnu statistiku i partije.
Mislim, u globalu ne vidim problem zašto mu se ne bi dao MVP iako su izgubili (i ne bi time pogriješili, već je jednom West dobio nagradu kao poraženi), ali itekako mislim da ima smisla i to što je Iggy dobio MVP nagradu. Uz već navedenu prevagu koju je napravio na Jamesu, Iguidala je pravi timski igrač. Došo je u GSW kao starter i AllStar igrač, izgubio oba statusa tamo i nije se bunio, podredio se momčadi i igrao je ono što i kako se od njega tražilo. Respect

Citiraj:
When Iguodala was in the game, LeBron James shot 38.1 percent from the field, scoring 26 points per 36 minutes with 2.9 turnovers. With Iguodala on the bench, James shot 44 percent, averaging 35 points per 36 minutes with 2.2 turnovers.
http://www.cbssports.com/nba/eye-on-...nba-finals-mvp