miješate kruške i jabuke... jedno je neka interna tehnologija tipa isa, ide i sl., a drugo je konekcija na periferiju, da oke rs232, paralelni, ps2 i to je stvarno zastarjela tehnologija i trebala je biti poslana u ropotarnicu povijesti ako ništa drugo zbog tehničkih karakteristika makar i dalje ima ploča sa dotičnim portovima.
dvi iliti digitalna konekcija sa monitorom ili bilo kakvim drugim prikazivačem slike je u grubo rečeno hdmi minus/plus zvuk kako u kojoj verziji, monitori se ne mijenjaju baš često kao interne komponente kompova i ne znam zašto bi bilo pozitivno izbacivanje istog.
ovo sve ne bi tipkao da se nije problem u tim glupim adapterima... hdmi nema nikakav "lock" na sebi i to jednostavno visi bezveze i naravno napreže ga sam hdmi kabel, ne znaš jel gori baš konverter ili ficlek kabela hdmi-dvi i onda dvi kabel, sa druge strane dp ima lock, ali je po mom iskustvu osjetljiv u vražju mater... maltene jače udarim po stolu i nestane mi slika na ekranu di je spojen dp - dp-dvi kabel - dvi kabel. lenovo dock, lenovo adapter, lenovo dvi kabel... dakle kompletno po ps-u.