Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.06.2015., 08:22   #15411
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
1. Originalni dio (dio koji se ugrađuje u prvoj ugradnji na proizvodnoj traci - nakon toga čak više ne mora biti u kutiji originalne ambalaže, već može biti i neki treći dobavljač)

2. Aftermarket dio (isti original, ali u svojoj kutiji proizvođača/dobavljača)

3. Zamjenski dio (doslovno zamjenski, jer se radi prema standardima aftermarket dijelova i zapravo su kopije sa jeftinih proizvodnih traka, odnosno tvornica sa jeftinim radnom snagom i daleko manjom kontrolom izrade, kao i preciznosti iste te uglavnom daleko jeftinijih cijena i od aftermarket proizvoda koji su čak dosta jeftiniji u odnosu na original ambalažu)

C/P Lageros sa RK.
Upravo to sto si naveo, zamjeniski dio obicno znaci srot. Kad sam bio kod lokalnog automehranicara koji ujedno radi i izmjenu zimski-ljetni set guma onda mi je imao kaj pricat. Cesto vlasnici Alfe dojdu na izmjenu vilice i te pizdarije jer im je kvaliteta odnosno trajnost nikakva i to svakih 30 000km, onda mu vlasnici donesu zamjenski dio koji su kupili pa jos cesce mjenjaju sve to na svakih 20 000km !

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Koliko sam shvatio iz pisanja tih istih "novinara", nece, sto je i logicno ako je bio trijezan i vozio iole normalnom brzinom za naselje, sto su tragovi kocenja pokazali.

Na stranu cinjenica sto ti takva stvar, bio kriv, nebio kriv, vjerojatno ostavi trajne emocionalne posljedice ako si iole normalan.

Ujedino je takva stvar jedini razlog zasto u principu valja izbjegavati alkohol ako vozis, u bilo kakvoj kombinaciji. Na stranu same fizikalne posljedice (naravno, tu ne racunamo one koji "voze bolje s 3 promila nego trijezni" tipove), da je imao 0.1 %o, pravno ode glava.
Krivo, samo sto si zvao policiju na mjesto prometne nezgode vec placas 500kn !
Zatim kakvi su kod nas suci to je za nepovjerovati, otac iskusio. Otac je bio na T raskriscu i treba skrenuti iz glavne u sporednu, i kad je sve propustio iz suprotnog smjera on skrece, a zatim malo prije se u tom trenutku njegovoj traci stvorila kolona iza njega sto je logicno. I onda lik izleti iz kolone van na suprotnu traku i preko pune linije se zabi u tatin auto kad je u tom trenutku skretao. Nitko od njih nije imao alkohol (policija-alkotest) i sudac veli obojica ste krivi i podijelio novcanu kaznu !

Ovaj lik ce sigurno nesto dobit od kazne, cak je to nebitno jel se vide tragovi kocenja ili ne. Upravo iz razloga jer tragovi kocenja kod novijih auta se mogu, a i nemoraju se vidjeti zbog sume elektronike koja nedopusta da se kotaci zaglave i proklizu. Naravno pritom mislim na male brzine do 50km/h. To sam i sam iskusio kad sam naglo zakocio pri brzini od 50km/h zbog prepreke i bome kotaci skoro da nisu ostavili nikakve tragove.
Kljuc je u tome u kojem momentu je zakocio prije udarca i gdje je stao da se ustanovi brzina jer svaki vozac ce reci vozio sam koliko pise na znaku ili cak ispod.
Plus kljuc je i u ovome sto je forumas rekao u zakonu, obratiti paznju na druge sudionike u prometu koji idu ko muhe bez glave starci/klinci idr.

E sad opet se postavlja pitanje koliko autu treba da stane.
Imas aute kojima s 100km/h do 0km/h treba samo 36m, najobicniji primjer koji nije sportski auto s keramickim plocicama je Audi A1, zatim slijedi VW Polo, Seat Ibiza...

A prosjecni auti na cesti obicno ostvaruju kocenje na oko 45m, pa sve do onih koji stanu tek na 60-70m s losim gumama

Kuzis, imas dva auta koji zakoce u isto vrijeme pri brzini od 50km/h. I jedan stane recimo od oka na 15m, a drugi na 20m. I kad vidis tragove kocenja svaki bude krivio ovog drugog da je vozio brze od ovog prvog. Razlog mozda ima losije gume i kocnice, posve nebitno jer kad na tehnickom lupi stamblilj smatra se da je auto tehnicki ispravan.
DANCI je offline   Reply With Quote