Citiraj:
Autor 1v@n
Još malo pa će počet i proizvoditi gorivo, a ne trošiti 
|
Skoro.
Ak imaš vožnju do 20-30km, potrošnja ti je 0 litara
Vezano za D5, sve zavisi kako ga voziš.
D3 motor je u biti D5 sa skraćenim hodom klipova, zato ima manju zapremninu - sa 2.4 na 2.0, nižu snagu - 205 na 163 ( sa 440nm na 400nm ) i nešto nižu potrošnju.
Citiraj:
Autor DANCI
Vratimo se mi na temu za Volva su rekli da je preskup za odrzavanje, jel to i dalje tocna informacija ili se nesto promjenilo otkad su kinezi vlasnici Volva ?
|
Volvo nikad nije bio skup za održavanje, tj. je ako kupuješ original dijelove i ugrađuješ ih u Risu ili Baotiću koji su se iz osobnog iskustva pokazali kao smradovi.
To mogu otvoreno napisati koliko god puta treba.
U baotiću je stari na svom s60 platio izmjenu servo tekućine, nisu natočili NI KAPI.
U Risu su mu uništili nove stražnje diskove ( kupljene kod njih )
Od tad servisira s60 u Nilssonu i prezadovoljan je, servisi su ga ispadali po 1500-2000kn umjesto 4-5-6000 u Baotiću i Risu
Što se tiče zamjenskih dijelova, jel Mondeo skup za održavanje?
Kočnice i 80% ovjesa paše s mondea
Set zupčastog sa natezačima i svim dijelovima (pumpa bla bla) je 1200kn
Automatik nema dvomaseni zamašnjak, na njemu se mijenja samo ulje svakih 80 000-100 000km - 800kn ulje+ ruke.
Ako se radi komplet ispiranje getribe, ruke su oko 1000kn, ako se ne radi ispiranje - napraviš to doma sam.
Dizne i turbo na D5 i D3 motorima ne rikavaju baš
Turbaci prelaze redovno po 300 000km bez reparacije
Automatska getriba ako je ulje mijenjano na 80 000-100 000km ljudima traje preko 300 000km
Serijske greške kod d3 motora su bile brtva motora i usisna grana
Brtve su popravljene vrlo brzo, a usisna grana se mijenjala isto tako u garanciji.
Mene sad komplet prednji i zadnji diskovi, sa pločicama dođu 1600kn.
Da usporedim sa Focusom 1,6 100ks - prednji diskovi 500kn, zadnji 450kn, pločice prednje 300kn, zadnje 220kn