View Single Post
Staro 16.06.2015., 07:24   #2679
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Ko nema vremena i energije za prezivahu pasminu bolje da takvu pasminu neuzima !
Imam kusu mjesanku izmedu pinchu i jazavcara i ta pasmina je zivahna kak i ta pasmina Jack R. i nas cetiri u kuci plus gosti/susjedi igramo se snjom gotovo svaki dan s lopticom. Takva pasmina satima trci po vocnjaku i po dvoristu gdje bacamo lopticu.
A kakve tek reflekse ima, bilo je dokaza u par slucajeva. Kako ima posudicu hrane i vode vani pored kuce tako su jedno vrijeme vrapci neoprezno sjatili na posudicu hrane i onda se mjesanka zaletijela u njih i po zraku je poklala odmah njih 5 komada !
Miseve bolje lovi nek tam glupe macke, imam i macora. Prije sam imo macku i kak je bila ulovila jednog misa tako se ona snjim igrala. Tada dode mjesanka i vidi misa i isti tren zgrabi misa sazvace i pljune macki pred nos i ode !
Macke kao i druge pse netrpi, al srecom mojeg macora i onu pokojnu macku trpi/la, ali susjedne macke... e te macke jedva da su pobijegnu punim gasom koliko je mjesanka brza.

Koliko imaju energije ?
Vucijaku ili labradoru bacis lopticu par puta po vocnjaku nekih 30m u jednom smjeru i oni se nakon toga moraju odmoriti. A ovakve lude pasmine trciju satima, istina malo staneju na 15 sek da se odmore i odmah su spremini i tako opet i opet. Susjedi imaju te dvije velike pasmine pa sam se i snjima igrao tako da znam.
DANCI je offline   Reply With Quote