View Single Post
Staro 16.06.2015., 00:24   #733
xnautix
Premium

xnautix's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Nema koristi od 8GB vrama, nepotrebno dize cijenu kartice a u igrama i nema pomaka, najbolje bi bilo da su stavili 5GB vrama ako su vec htjeli malo pojacati gpu po tom pitanju,

Ne kosta silikon toliko da se krajnji korisnik treba previse brinuti o cijeni istog na kartici ... sto vise zabrinjava je potrosnja istog kad radi na uskoj 512b sabirrnici. A sto je najbolje, prema svim HBM slideware hype koji je plasiran od strane AMDa obeacana je revoluciju u pogledu smanjenja potrosnje do 40% jednom kad se pocne koristiti HBM, a GDDR5 ode u povijest. Kad ono prema shushka sajtu ispalo ovo nove kartice pa jos +25W TDP u odnosu na 290Xichinih 275W. Dobro tih +25W i "nije tako strasno" jednom kad kartoica predje 300W no prema slideware hype ja sam imao pretjerana ocekivanja glede toliko nahvaljenog FijiXT/FuryX i max TDP od nekih 200W (dobro, ocekivao sam ja i prolazak Fijia u cetvrtfinale FIFA U20 svjetskog kupa al nis od toga)

Nek oni samo trpaju VRAMa sto vise dok to negativno ne utjece ne performanse sustava kad se jednom isti "marketinski" VRAM prepuni kao famozni "shared L2-disabled ROP efekt" na GTX970kama. I naravno nek im duplanje rama na karticama ne sluzi kao izlika za povecanje cijene kartica koje obnavljaju tek svaku drugu godinu. Pa nekad je cijena rama padala a kolicina rama koju si mogao kupiti skakala je za duplo svakih godinu-godinu i pol.

Zadnje izmijenjeno od: xnautix. 16.06.2015. u 00:29.
xnautix je offline   Reply With Quote