Ako gledaš čisti FPS, dvije 290-tke sataru 980 u igrama koje podržavaju CF, tu se slažem. Kvragu, pa moje stare 7970 su jače od jedne 980-tke.

Tim sistemom bi morao biti lud da prodajem 7970-tke i još nadoplaćujem za nominalno slabiju grafu.
Ali istina je malo drugačija. Hrpa problema, počevši od igara koje ne podržavaju CF, igara u kojem CF (čak i sa profilima za CF) radi očajno, stuttera u dosta igara, nedostajućih ili trepćućih tekstura (DA:I, za početak), neobjašnjivih divljanja broja okretaja ventova (100% ničim izazvano, a onda se izlaskom iz igre vent druge grafe izgasi dok je GPU na 90 stupnjeva), potrošnje (odnosno grijanja, kako grafi i konfe, tako i sobe u kojoj se igram) i buke (referentni hladnjak na AMDu je smeće,, što mi je potvrdio i kolega kojem sam prodao 7970 i koji je odmah smontirao aftermarket čime je preporodio karticu)... Doslovce preporod poslije CFa.
A priče o sve boljem i stabilnijem CF-u slušam jako dugo, još od vremena 1950XT pa naovamo, sa svakom novom generacijom je nova priča. Da se razumijemo, i SLI svrstavam u tu kategoriju, iako možda malo bolje radi. I to veliko možda jer nisam imao prilike koristiti noviju generaciju (čitaj: od vremena 580GTX).
Možda Win 10 i DX12 nešto poboljšaju sa multi GPU setupima, ali to je neka budućnost koja se predugo i previše puta najavljivala da bi je ozbiljno uzimao u obzir.