View Single Post
Staro 14.06.2015., 23:37   #202
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Stvarno ne mislim početi još jedan flame war, ali koliko je verzija tog najboljeg OS-a ikad izašlo u zadnjih 5 godina? Ako ja dobro brojim, ovo će biti čak 5.

Dakle, jednom godišnje morate upgradeati sustav i držati fige da će sav softver koji vam zarađuje novce raditi glatko (ako netko tko zarađuje njime novce uopće radi apgrejde i nije napravio odjeb Appleu i prešao na PC).

Onaj "it just works" sad je sve više "it just upgrades and fixes things that are broken after upgrade".
Oprosti, no kazes da ne zelis poticati flejm war, dok kasnije ides bas tim smjerom?

OS X nije najbolji OS. Nije to ni Windows, niti bilo koja distribucija Linuxa. Najbolji OS je onaj koji tebi odgovara za tvoju vrstu posla. Koristim i Windowse i OS X. Svaki ima svojih prednosti i mana.

No ovo sto je kolega gore rekao za upgrejdove nije nista slagao. Upgrejdanje Windowsa naspram OS X-om je smijurija. Na OS X-u to moze i dijete koje zna citati napraviti. Na Windowsima to bas i nije tako, dapace, totalna suprotnost.

Sto se tice aplikacija koje prestanu raditi, ja jos ni jedne takve nisam imao, pa se o tome ne brinem. Jedino sto svaki upgrejd upropasti je TotalFinder, koji ustvari i nije aplikacija, vec shell za defaultni Finder. I vidi vraga, prije 1h developer je pustio beta verziju za novi OS X, pa mi vise ni to ne nedostaje

I nitko ne mora jednom godisnje upgrejdati OS. Uostalom, ovi veci upgrejdovi nisu nista specijalno. Mijenja se ime OS-a, dodaje neki novi feature ili se doradi stari. Isto je Apple radio i prije, samo nije mijenjao ime OS X-a pa nije ispalo kao da je izbacio 'novu' verziju OS-a.

Mislim, cemu uopce spominjanje necega u kontekstu 'najboljeg OS-a' osim ako ne pokreces flejm war?
Mileni je offline   Reply With Quote