Citiraj:
Autor 1v@n
Stvarno ne mislim početi još jedan flame war, ali koliko je verzija tog najboljeg OS-a ikad izašlo u zadnjih 5 godina? Ako ja dobro brojim, ovo će biti čak 5.
Dakle, jednom godišnje morate upgradeati sustav i držati fige da će sav softver koji vam zarađuje novce raditi glatko (ako netko tko zarađuje njime novce uopće radi apgrejde i nije napravio odjeb Appleu i prešao na PC).
Onaj "it just works" sad je sve više "it just upgrades and fixes things that are broken after upgrade".
|
Oprosti, no kazes da ne zelis poticati flejm war, dok kasnije ides bas tim smjerom?
OS X nije najbolji OS. Nije to ni Windows, niti bilo koja distribucija Linuxa. Najbolji OS je onaj koji tebi odgovara za tvoju vrstu posla. Koristim i Windowse i OS X. Svaki ima svojih prednosti i mana.
No ovo sto je kolega gore rekao za upgrejdove nije nista slagao. Upgrejdanje Windowsa naspram OS X-om je smijurija. Na OS X-u to moze i dijete koje zna citati napraviti. Na Windowsima to bas i nije tako, dapace, totalna suprotnost.
Sto se tice aplikacija koje prestanu raditi, ja jos ni jedne takve nisam imao, pa se o tome ne brinem. Jedino sto svaki upgrejd upropasti je TotalFinder, koji ustvari i nije aplikacija, vec shell za defaultni Finder. I vidi vraga, prije 1h developer je pustio beta verziju za novi OS X, pa mi vise ni to ne nedostaje
I nitko ne mora jednom godisnje upgrejdati OS. Uostalom, ovi veci upgrejdovi nisu nista specijalno. Mijenja se ime OS-a, dodaje neki novi feature ili se doradi stari. Isto je Apple radio i prije, samo nije mijenjao ime OS X-a pa nije ispalo kao da je izbacio 'novu' verziju OS-a.
Mislim, cemu uopce spominjanje necega u kontekstu 'najboljeg OS-a' osim ako ne pokreces flejm war?