View Single Post
Staro 12.06.2015., 20:17   #5256
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
@crazy, teoretski bi mogao vdsl, bliže si (ja 1200m a atenuacija 22db međutim meni je max 18500kbps, na 12mbps imam noise marginu od 14db što mi se nekako čini boljom paricom i mogu imati 27/2.5mbps na vdsl-u)
Moja pretpostavka da bi i ti mogao nategnuti do 30/3.3mbps, možda i više, možda i manje

@nixis
Ako možeš provjeriti parametre parica, provjeriti koji je dslam i dati odgovarajući komentar onda ok.

Za nas Riječane, koga zanima ovo su centrale;

Izvor DPU/GPU Rijeka;

Citiraj:
U Rijeci je pristupna telekomunikacijska mreža samo na glavnim pravcima građena u kabelskoj kanalizaciji dok je u svom krajnjem dijelu prema korisnicima građena direktnim polaganjem kabela u zemlju, sa kapacitetima u pravilu dimenzioniranim po principu stan-telefon, uvažavajući, u času građenja, visoki udio (50 do 60%) dvojnih priključaka u analognim pretplatničkim centralama.
Svi simetrični kabeli na ovom području su s papirno-zračnom izolacijom, ugrađivani su od 1965. do 1986. godine i prosječna im je starost više od 30 godina.
Kapaciteti postojećih primarnih kabela u potpunosti su iskorišteni i bez obimnijih građevinskih radova radova u pristupnoj mreži nije moguće povećavati broj telekomunikacijskih priključaka. Osim izravnog povezivanja pretplatničkih terminalnih uređaja na pripadna komutacijska čvorišta putem simetričnih vodova, za povećanje broja priključaka korišteni su i PCM uređaji za višestruko iskorištavanje parica. Slijedom navedenog pristupna mreža može se okarakterizirati kao tehnološki zastarijela, neodgovarajuće organizirana, nefleksibilna i nedovoljno kapacitirana što će znatnojmjeri utjecati na budući razvoj, brzine pristupa i uvođenje VDSL-a u Rijeci.