View Single Post
Staro 12.06.2015., 16:22   #1163
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor ravkan Pregled postova
Hawkeru polako ...
2600 HTT mozes imat samo na jacim plocama. Inace zaboravi 2400 plafon.. Takoder 2600 default postavka biosa npr. na mojoj ploci. Za 2600 nije potrebno nista twakat ili dizat voltazu. Isto kao sto npr. na Asus R2 kada stavis 2400 ne trebas nista dirat oko voltaze.
Druga stvar koju sam primjetio kazes da useri mogu zaboravit na dobar OC sa 4 keksa rama? Kak onda objasnjavas da sam imo 5.2 GHz OC na svom FX a koristim 4x4 ram? To ti je samo veliki mit jer ljudi ne znaju podesit .. OC sa 2 keksa ili 4 keksa je apsolutno isti. ( Imas dosta toga objasnjenjo na Asus Rog Forumu )

Takoder vecina ljudi koja je uzela FX uzela ga je jer odlican perfomer za pare. Tako da vecina usera koja ima FX-a ima ili 8 gb ili 16 gb sto je cisto dovoljno za bilo sta. 32 GB je jednako kao i 16 GB cisti overkill za AMD stroj, jer ako se bavis nekim poslom (npr. renderom da zaradujes kruh), onda ne uzimas AMD jer je tu INTEL besprekorno bolji (naravno tu pricamo o intelima koji kostaju masu para npr. x99 platforma xeoni double xeon itd).

@cuks

Inace za AMD ako zelis dobit max onda ti treba memorija 1866 sa latencijama 8 9 8 24. Tu dobis taj neki mizerni gain koji zapravo niti ne primjetis ovako osim u benchevima ili fps gore dole u odredenim igrama. S time da HTT stavis max kolko ti ide na ploci a NB stavis negdje oko 2400.
Meni ploca defaultira 2600 HTT i 2200 NB.
Za 2600 NB potrebno je 1.2x v

Ajde ako iskopas link na taj forum stavi ga tu.
meni se kod OC ponasa potpuno drukcije kad su 4 keksa od 8GB unutra.
A puno ljudi ima s tim problema.

Ako imas neko rjesenje ili savjet za OC sa 4 sticka RAM reci.
Sto prije.

P.S. osobno koristim 2x8GB RAM,ali posto testiram ovo imam pristup vecim kolicinama pa koristim max.
Hawker je offline   Reply With Quote