Ajd da ne otvaram novu temu, ali kako cijene novih komponenata idu gore radi tecaja dolara tako i cijene polovnih idu u nebesa, trazim evo vec duze vrijeme 2x2GB ddr2 800 memoriju za rodjaka, sebi trazio 8GB ddr3 kad sam ovu kantu slagao, cijene ne da su bijesne na pcekspert trznici, nego ono, vise neznam dal da se smijem ili placem, kad vidim da ljudi za 8GB ddr3 1600mhz rama traze 500tinjak kuna a identican na nabava.net vec od 412 kn se moze naci... i onda jos bumpaju dok ih automatizam ne locka...
prije sam mogao sloziti pristojan low budget PC na trznici ali u zadnje vrijeme nema sanse... njuskalo izbjegavam ako nemogu na ruke nesto preuzeti/probati ...
trazio plocu,proc i memoriju evo do danas zadnjih desetak dana, na kraju kupio msi-h81-p33 + g3258 + 8GB novo za 1300kn jer me polovno nije moglo kostati manje od 900kn i to staro minimalno 3 god, naravno bez garancije fasciniran sam cijenama koje ljudi traze... i jos napisu tipa, kupio xxx prije 5 godina za 800kn sad prodajem za 700kn, moja garancija par dana... a ova gore Intel kombinacija kolegi s posla ne da je dobra, dodje mi da sebi tako nesto ubodem uskoro opet