@Mogy, nema baš direktora HT-a na forumu. A ni oni ti ne mogu pomoći.
Danas je sve tako zeznuto da ti doslovce brat radi u HT-u kao glavni tehničar ti ne bi mogao promijeniti dslam bez 2-3 naloga. Sve rade automatizirani procesi.
A sada Ericsson (tj. Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o.) koji po novom ugovoru uvode optiku i održavaju mrežu za T-Com određuju gdje, kada i kako će provući optiku.
Nažalost situacija je takva da mora predsjednik zgrade biti zainteresiran i aktivan oko uvođenja optike u zgradu.
Također, ako imate susjeda (a uvijek ih se nađe) kojemu sve živo smeta on će prvi na znak bilo kakvih radova prigovarati, kako to oni mogu bušiti zgradu bez njegovog dopuštenja, on se počne žaliti i sve pada u vodu.
Inače, Erricsson je tražio montere optike u svim gradovima (pa i u Rijeci) i edukacija im je gotova, ne znam napredak ali ljudi su zaposleni;
http://www.moj-posao.net/Posao/255415/Kabel-monter-mz/
Ne znam jesi li slušao tužibabu na Radio Rijeci pred koji tjedan, zove gospođa, i 2 min se žali kako su joj zgradu "uništili", stavljaju neke lajsne, kabele "isuse ti gospe što rade, zove ona inspekcije i sve, šta netko ima pravo bušiti zgradu".
Takvih ljudi se nađe, dodaj i tome neefikasnost Hrvatskog Telekoma, nezainteresiranost za postavu kao i sumnjive vanjske suradnike dobiješ to što imaš.
Možda vam je provlačenje optike u zgradi složeno, nema kanalica, vertikale, nepoznati putevi električnih instalacija itd.
A ja ti (ne po parici) ali po tome što vam je optika došla jako blizu i imate ormarić mogu zavidjet.
Ti si ogromni korak ispred velike većine.
Mi imamo 35m zemljanog puta do puta kojim optika prolazi odnosno 80m do "zdenca" i mogu se slikati uz uvijek generičke odgovore HT-a.
Parice na bakru crkavaju ali "HT konstantno ulaže u infrastrukturu ali vam ne možemo reći ni predvidjeti kada će te imati dostupno optiku HT-a. Zahvaljujemo na upitu."
Čak sam i slao i slike gdje optika može prolaziti, put i sve no ništa.
A imaš tu i na forumu gdje postave ormar u zgradu, provuku kabel i probuše ti stan, visi ti u hodniku tako i još uvijek nemaš optiku jer nije spojen glavni optički kabel u nekom zdencu godinu dana.