Citiraj:
Autor papčić
Ekipa, opet malo o registraciji/osiguranju...
Imam doma buraza i starog s bonusom od 50%, nitko nije imao nijedan udes bilo njihovom ili tuđom krivicom.. Kako najjeftinije regat auto u slucaju kupovine neregistriranog? Prepisat na nekoga od njih kao 2. auto, koliko mogu bonusa ostvarit?
|
Ima posebna tema o registracijama, al ajd...
Ako već nisi prepisao auto ranije na nekog od njih dvojice, možeš i sad odradit to darovnim ugovorom pa ti je trošak ovjera ugovora i nova prometna. Ako obojica imaju 50% bonusa(ili više, obzirom na uvjete od početka 2014.e), imaju pravo na ISTI bonus i na 2.,3., i svaki slijedeći auto koji posjeduju. Taj isti bonus koji ostvare na taj drugi, treći, itd. auto, mogu POKLONITI tebi, uz uvjet da imaš dovoljno godina vozačkog staža (5% po godini). Dakle, ako nemaš 10g vozačkog staža, ili opcija ići u neko osiguranje koje to ne gleda pa će ti odmah dati 50% na temelju očevog ili bratovog bonusa, ili se vozit na njihovo ime do 10g vozačkog staža pa da ti onda 'poklone' auto i bonus 50%.
Dakle, malo prošetaš po osig. kućama i znat ćeš sve, takva su vremena da svako ima svoje uvjete i mogućnosti....
Citiraj:
Autor D1viry
Molim vas za savjet. Trenutno nisam pri novcima i zanima me jel mogu kasnije odraditi tehnički, ako platim osiguranje odmah? Moram na službeni put i ne ću biti u RH kad budem pri novcima.
Auto neće biti vožen dok me nema.
|
Možeš, u roku od 15 dana. 16 dan ti već može (ali ne mora, ovisi o ažurnosti djelatnika mup-a, može doći tek mjesecima kasnije) doći kazna što nisi odjavio vozilo (iskustvo iz prve ruke, a vozimo 300 auta godišnje na regu

). Ako si duže od 15 dana od isteka rege odsutan, možeš ostavit osobnu nekom u familiji pa ti rega on kad dođeš do novaca.