08.06.2015., 19:51
|
|
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Citiraj:
Autor Nybelung
Kad se već žalimo, meni smetaju biciklisti.
Turiste je milina gledati kad dođu s biciklima. Na njima kacige, reflektirajuća oprema, voze se fino jedan za drugim, ne vuku se, ne zaustavljaju bezveze po cesti, daju prednost, signaliziraju na raskrižju...
Čudim se odavno kako naš domaći vulgaris biciklist ima tako dug životni vijek. Otkad je zatoplilo gledam ga kako se bez kacige i u papučama vozi po pogrešnoj strani ceste, ne staje na semaforu, nema pojma kako raskrižje funkcionira, na momente se ponaša kao pješak, pa malo kasnije kao tramvaj. A "najjače" mi je kad dolazi s moje desne strane, ali pločnikom, i onda se ladno s biciklom zaleti preko pješačkoga ispred mene i čudi se ko pura dreku zašto mu trubim. Legendarno.
Kad vidim bilo kakvog biciklista odmah sam mnogo oprezniji nego inače, ali čim skužim da nema kacigu ponašam se prema njemu kao da je vepar. Ne smiješ mu ni trubiti ni blicati, ako se prepadne skočit će pod drugo auto. 
|
Imam ja takve, vozimo se po cesti i ja sad stanem na semafor cekam za ravno, on prode ispred tri trake, popne se na trotoar i onda nastavi preko pjesackog jer je tamo jos zeleno biloza ravno  sto se tice kacige, na stranu sigurnost, po zakonu je nije duzan nositi nakon 16.
|
|
|