Citiraj:
Autor Laszlo
Pa zar nije tako i sa slusalica i opcenito svim mogucim proizvodima ako cemo tako gledat? 
Ako zelis nesto sta spada uzet ces bolje.
Ali radi se o tome da za nekakve prosjecne kucne potrebe ti ne treba takva busilica jer i ona za 1000kn ce obavljati cist ok posao koji ti doma treba (par rupa godisnje) i nece riknuti bas za jedan dan.
Tako je i sa slusalicama, imam AKG stare 30 godina i rade savrseno kao nove, a bas me zanima oce mi moje sony koje koristim isto trajat duze od 6-7 godina. Ali poanta je da mi za moje doma potrebe slusanja muzike i gejmanja ne trebaju te AKG koje su stoput skuplje
|
Naravno da nije. Bušilica služi za izbušiti rupu, slušalice za slušanje glazbe. Razlika između bolje i lošije (skuplje i jeftinije) bušilice je u tome što će skuplja za svog radnog vijeka izbušiti više rupa, brže će ih izbušiti... no razlika između produkta tog uređaja ne postoji. Rupa će biti ista.
Slušalice služe za reprodukciju zvuka. Zvuk koji će bolje i lošije slušalice proizvesti nije isti.
Najbitnija razlika je ipak u činjenici kako ti ranije nisi govorio o cjenovno različitim kategorijama nego o 50€ Senn, AKG, Sony... i 50€ Superlux. Svak kome kvaliteta zvuka nešto znači za toliko novca kupit će Superlux. Ostalima preporučam Superkonzum i slušalice od 20kn.
Citiraj:
Autor Kal-EL
Imam već par godina Sennheiser slušalice, mislim 518 ili slično, i još uvijek zvuče odlično.
Ne mislim ništa o drugim proizvođačima, samo hvalim Sennheisera 
|
Da, dobre slušalice. Kvalitetom zvuka malo ispod Superlux, kvalitetom izrade dosta iznad. I tri (3) puta skuplje
Da su sad ispred mene oba modela (a bile su jedno vrijeme) za većinu glazbe bi ipak prištekao HD-681evo dok bi za heavy metal izabrao HD518.
Sto se samih HD-681evo tiče:
Mislim da se proizvode isključivo u 32 ohm varijanti a to znači da bi ih svaka integruša ili čak mobitel trebao pristojno pogurati. do granice ugodnog (i zdravog) slušanja.
Ono što ne volim kod Superlux i Samson slušalica (osim jeftine plastike, a potvrdilo se kroz 2 komada Superlux i jedne Samson) je da same od sebe stvaraju nekakvu smetnju (šum).
Taj se šum ne čuje u njima dok se sluša glazba ali ako su prikopčane na sistem na koji su spojeni dosta pojačani zvučnici, šum se čuje iz zvučnika. Logika mi govori da bi to trebala biti mana pojačala no s ni jednim drugim slušalicama nemam taj problem.