View Single Post
Staro 08.06.2015., 15:49   #1
zlocesti
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
(riješeno) Komp zamrzava

Ajde prvo konfa je slijedeća:
Matična ploča Asus M5A97 EVO R2.0
Procesor AMD X8 FX-8350
Cooler Zalman CNPS 10X Optima
Memorija 16Gb Kingston Hyper Blue X 1600 MHz (4x4 Gb)
Grafika Zotac GeForce GTX 750ti 2Gb GDDR5
SSD disk Kingston 120GB, SSDNow V300 SATA 3
Sata disk Samsung HD105SI 1000Gb
Optički uređaj Asus DRW-24F1ST/BLK/B/AS
Napajanje Thermaltake Smart M650W
Kućište Zalman Z9

Komp je složen prije godinu i pol dana od novih dijelova.
Inače radio do sada besprijekorno, udarani satima najnoviji Call of Duty nastavci, Battlefield 4 itd...Komp zadnjih 6 mjeseci radio gotovo dan-noć ali koristi se samo za surfanje, igranje Ogame-a i sitnice....sve radilo besprijekorno do danas...

Uglavnom prije tjedan i pol dana sam ugasio komp i otišao na put, nitko ga nije upalio tjedan dana, došao doma upalim i sve radi ok, skontam da je vrisnuo adsl modem i nazovem telekom, oni danas donijeli novi..
I tu problemi krenuli, surfam fejsom i radi Vuze, sve ok...odem na ogame, uvijek na istom screenu komp se zamrzne i moram ga resetirati. Ugasim ogame, fejs i Vuze rade normalno. Odem ovdje na forum, zamrzne se, odem na gmail zamrzne, evo zamrznio mi je 5 puta za vrijeme pisanja ove poruke, pa ju bacam copy-paste u notepad...
dobio sam 2 puta BSOD slijedeće poruke:
System service exception
Driver IRQL Not Less Or Equal

Inače komp je redovno čišćen, nema prašine i sl. Hlade ga 3 coolera od 120mm u kućištu, ova optima x10 je na processoru cooler 120mm i veliki hladnjak, temperatura kućišta se vidi na lcd-u i ona je oko 25 do 28, preko 28 ne ide, ako dođe na 28 tu zamrzava najčešće...Hardovi su gotovo prazni a na ovome SSD je samo sistem...Windows 7 64 bitni star nekih 10 mjeseci, virusa nema...Ni jedna komponenta nikad nije overclockana...
Zna li itko što bi mogao biti problem?
zlocesti je offline   Reply With Quote