View Single Post
Staro 06.06.2015., 23:41   #519
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor Chuby Pregled postova
Titan mi je nezanimljiv koncept pa ne pratim, nisam bio siguran jesu li izbacili jos nesto izmedu.

Zapravo mi se zesce *beep* za high end, ocekujem samo pad cijena u mid-rangeu ako Ati odradi posao kako se najavljuje.
Vecini ce ionako Fury X bit nedostupan. Ono sto je zanimljivo je 380X.
Fury X ce biti oko 800 dolara (u USA) . U EU nabijaju porez pa ce bit skuplji,a kod nas nabijaju porez na budale pa ce bit jos skuplji. Sumnjam da ce bit ispod 8k kuna u startu.
Ove cijene su cisto nagadjanje,ali nije daleko od istine.

Radeon Fury serija je revolucija radi HBMa (AMD je prvi razvio zajedno sa Hynixom) i kartice ce postat znacajno manje velicinom.
Prva generacija HBMa je ogranicena na 4gb Vram dok ce krajem godine,navodno,AMD predstaviti 8gb verzije.

Za AMD je kljucno da Fury X uspije,a za to je potrebno biti brzi od nVidiinog flagshipa i da bude cijenom pristupacan.

Vazno je naglasiti da ce te kartice dozivjeti puni sjaj nakon lansiranja Windowsa 10 (29.6) i DX12 koji je razvijen u tjesnoj suradnji sa Microsoftom.

I sve to uz minimalno love za razvoj jer love jednostavno nemaju.

EDIT: AMD se lako moze uzdignuti sa potencijalnim uspjehom ove serije GPU i Kellerovom magijom dogodine sa Zenom,koji bi trebao takodjer bit revolucija.
Vjerujem da bi mnogi od nas voljeli CPU sa R9 grafikom + HSA i sl. Zato bi bilo dobro da AMD uspije.
Napominjem da taj uspjeh ne zavisi samo od AMDa nego i od Samsunga. A taj Samsung mi je uvijek djelovao kao drljava firma. Bilo bi im pametnije proizvodit u Intelovim foundrima koje su state of the art.
AMD je svoje utopio odavno.

Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 06.06.2015. u 23:54.
Hawker je offline   Reply With Quote