View Single Post
Staro 05.06.2015., 17:24   #1431
Storm-
Registered User

Storm-'s Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Evo da i ja podijelim svoje iskustvo sa MAXtv-om, čisto da se malo izjadam a možda i pomogne drugima. Naravno, svaka veza ima svoje neke cake što se tiče udaljenosti od centrale, kvalitete parice, itd.

Prije nekih dva tjedna mi je ponuđen MAXtv promotivno 6 mj., iako ispada da je 3 mj. + 3 mj nadoplate ako se uređaj vrati poslije prvih tri. Nadoplata negdje oko 150 kn, okej, ništa strašno. Tu krivim osobu koja je to nudila kojoj očito nije bilo stalo da pojasni nega da što prije proda, ali ništa novo.

E sad, ja sam dosad imao uključenu opciju Turbo 30, ništa ne košta pa sam probao, ako ide, ide. U zadnja tri mjeseca otkada to imam nije bilo nikakvih problema sa vezom, radila je savršeno i onda na scenu stupa MAXtv.

Prvo nije stigao 2 tjedna pa sam zvao ponovno. Nakon toga zahtjev se "popravlja jer isprva nije bio ispisan kako treba" ali brzina se smanjuje na starih 10 mbit. Zovem opet, trebam čekati da MAXtv stigne, pa da prođe zahtjev pa će probati ponovno dići brzinu. MAXtv stiže, uključen je i radi normalno ali i dalje sam njihov program ne dopušta uključenje Turbo 30 jer bi mi pucala veza, imao bih problema, itd.

Navodno, centrala mi nije VDSL nego ADSL (?), i iako imam veliku propusnost sam taj razlog je dovoljan da se to stopira. Nisam htio previše forsirati jer su svi agenti bili uslužni i korektni, problem je očito tehničke naravi, ako već ne samih žica i uređaja, onda samog softvera.

Ja bih samo htio da mi bacite oko na podatke sa routera i kažete da li se iz ovoga može iščitati da je veza router-centrala VDSL, pošto tu piše, ili to ne mora značiti. Koliko ja vidim ja bih mogao imati MAXtv + Turbo 30 ali ne razumijem se pa neću pametovati previše. Možda "Noise Margin" se smanji, iako mi je žao što ne dopuštaju uključenje pa da probam ide li ili ne ide.

Router je ZXDSL 931VII.

Uglavno, ne preostaje mi ništa nego vratiti uređaj i vratiti opcije na staro. Šteta, ali barem nije jako vruće vani. Baš ugodnih 35 stupnjeva, baš mi se ide u T-Centar.
Storm- je offline   Reply With Quote