View Single Post
Staro 03.06.2015., 19:43   #1753
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
hvala.
malo sam pokušavao, i izveo nešto polovično.
najprije sam sx-ov lan subnet dignuo na 192.168.2.0. pa sam svoju mrežu odvojio.
onda sam kreirao virtualni ap na sx-u, za turiste, sa drugom šifrom i u 192.168.3.0 subnetu.

onda sam išao u qos i stavio limit, pa označio from 192.168.3.1 to 192.168.3.254 , ali limitirao mi je sve. jednostavno nisam uspio skužit kako mu reć da samo određeni interface limitira.

onda sam se išao igrat sa thomsonom. nije išlo, neovisno o mom podešavanju dhcp-a u njemu (uključujući i to da sam stavio ip od sx-a pod gateway) on me nije hebao 2% i klijentima je uredno davao ip iz glavnog opsega, tj sve clijente je spajao preko ap-a direkt na hotspot. pa sam thomsona izbacio iz priče. signal je sad naravno slabiji u apartmanu, ali s laptopom se spajam bez problema, a tablet tu i tamo gubi wifi, nek se hebu.

a mreža je kako je. apartman ima nove instalacije i switch, i 2 lan kabela koji idu na krov. na jednog je spojen ap, a drugi radi rutu preko fasade i ide do mene u stan pored gdje je sx. već sam od tog jednog napravio 2 linije, jedna iz switcha do sx-a u wan, a druga od sx lan-a natrag u switch. ako spojim direktno kabel iz ap-a u wan port (šta mogu), ako mi se ap diskonekta neću mu više moć pristupit.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.06.2015. u 20:57.
jp_rv je offline   Reply With Quote