Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.06.2015., 06:13   #15120
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Svugdje osim ubrzanja na semaforu su dizeli bolji, meni. Meni sad auto trosi 5.5 litri i to bez stednje. Ni jedan benzinac do sad nije isal ispod 7 na tim rutama, cesto prema 8.

Mali dizli su losiji i po turbo rupi. U tim okretajima se benzinci bolje snalaze i brze se zavrte do okretaja. U zadnje vrijeme mi i ti novi automatici imaju smisla, sa 7,8,9 brzina sa malim dizelima.
Ha, sve ovisi kak' se voziš. Na tjednoj bazi radim 120 km do vikse i natrag. Motor sa 150tkm 1.6 VVTI benzinac po bord kompu 5 do 5,2 l/100.
Vožnja manje više po ograničenju magistralnom cestom s udjelom 20 km autoceste. Sad kad krene paljenje klime bit' će malo više.

Usput, istu dionicu sam ponekad rijetko znao provoziti u žurbi vozeći uglavnom preko ograničenja te dogurao do 6,5 . Naravno da bord kompjuter nije apsolutno točan pa uz pretpostavljenu grešku od 10% to je i dalje ok potrošnja.

Mislim da još uvijek stoji ona stara računica o namanje dvadesetak tkm godišnje da bi dizlo bio isplativ pod uvjetom da se ne dogodi nešto od onoga što je Syss napisao.
Fap filteri se još uvijek mogu bez frke izvaditi te proći na tehničkom no, i to vrijeme polako ističe. Prije ili kasnije će na tehničkom biti moguće kontrolom ispuha ustanoviti da fap nedostaje.

EDIT: što rade penzići ? Voze se k'o penzići i pišu postove u 6 ujutro...