View Single Post
Staro 01.06.2015., 22:34   #117
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,352
Kreiraj novog usera s bilo kojim pravima. Prijavi se s tim novim userom pa onda dodaj još jednog korisnika kojemu staviš "Administrator", tada sprema.

Inače, lijepo je vidjeti da opcija 3G backup radi. U teoriji, kada slučajno Iskon padne, nema interneta preko Iskona router tada automatski uključuje i koristi 3G mrežu.
Ovo je veoma dobro za tvrtke i korisnike kojima je bitna 24h dostupnost, sve ostane isto samo router koristi drugi izvor.

Međutim u praksi router ima problem s povezivanjem i kada nestane neta zbog buga u fw-u ne uspijeva pokrenuti vezu na usb sticku.
Rješenje je da nekoliko puta pritišćete Apply u sučelju za 3G backup dok doista ne dobijete net.
No ispravno radi povratak xdsl, kada opet dođe net preko "kabela" router nakon sinkronizacije s iskonom automatski isključuje 3g stick i nastavlja vezu standardnim putem.
Također ispravno na Tele2 sticku savladava PIN koji se traži. 3g radi i na ZTE i na Huawei sticku kojem sam probao.

Bug je da ne koristi HSPA+ odnosno HDSPA+/HDSPA već nešto sporiji WCDMA.
Moj Huawei E367-u2 podržava 28,8 MBit/s (20Mbps dobije kada je direktno u računalu), međutim router ima bug da ga ne može iskoristiti i max je 5Mbps.


Ovo mi je super ako budem išao negdje ove godine, uzmem router sa sobom i stick. Uzmem flat na 24h i svi imamo internet kao doma na više laptopa/mobitela. Kada dođem doma, opet spojim na Iskon i sve radi.

Nadam se da će u novim verzijima fw-a ispraviti bugove s HSPA mrežom i spajanjem na stick.

Znači ako želite ovako iskoristiti router, spojite 3G stick sa SIM karticom u USB utor, prijavite se, odite u Broadband- 3G Backup i treba biti označeno;


Za HT mrežu (Bonbon, Simpa, 24mobi, multiplus mobile) APN je web.htgprs
Za Tele2 mrežu APN internet.tele2.hr i PIN polje morate popuniti sa pinom.

Router podržava i "Budget control" (koji doista radi) te nakon potrošenih recimo 50mb (ako vam je toliki paket ili tarifa) automatski isključuje 3G mrežu.
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote