View Single Post
Staro 31.05.2015., 21:00   #2097
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
@IcyTexx

Retine? Retina MBP mislis? Imao sam 13" retinu, pa presao na 15" retinu.
Najbolji ekran ikad. I tocka

No kako monitor drzim udaljenim barem 50cm od sebe, ne primjecujem toliko pixele. No nismo pricali o U2414h, vec o U2415. A razlika izmedju ta dva je velika. Barem meni.

Naravno, vecu gustocu pixela sigurno dobijes na u25, ali meni osobno je sve to presitno. A ekran je jednostavno prenizak naspram u2415.

Sto se tice retine, iste uopce nemas u 1080p rezoluciji, cak ni skalirane. Apple koristi 16:10 omjer, pa ako si skalirao na najvecu mogucu 15" rMBP, onda si dobio ekvivalent od 1920x1200, rezolucija na kojoj je i u2415h. Naravno, on nije skaliran, to mu je nativna rezolucija, dok kod rMBP to iznosi 3840x2400.

No moram imati vise ekrana kod sebe. Navika. Dva ekrana + laptop, pa po potrebi pobacam aplikacije na razlicite monitore + vise desktopa. Multitasking zesci, pa je samim time i produktivnost manja

Joj jesam ga zabrljao.

Yep, 15" MBP Retina.

Sjedim 50-70 cm od ekrana, ne bliže, ne dalje.
Isprike za U2414H<->U2415H. Ali opet, velična pixela je ista, na to sam mislio.

Ali kad pogledaš (ako ti ne smeta što je sitnije), opet imaš više prostora na U2515H nego na U2415H. 1440 vs. 1200 pixela. Iako je niži.

Mislio sam na 1920x1200 za retinu, u pravu si. Znam sve o skaliranju i ekranima, krivo sam se izrazio. Evo, tipkam već 8 sati u komadu, malo me ošamutilo.

Vidiš, ja sam probao koristiti U2515H i U2414H istovremeno i meni to kompletno ubija produktivnost. Jedino rješenje mi je jedan ekran što veće rezolucije. Za ostalo koristim OS X spaces, uglavnom mijenjam između 4 desktopa. (mail, komunikacije, spotify) <-> (web browser, ostalo po potrebi - tu najviše vremena provodim) <-> (development stuff, terminali, sublime text, ostali IDE-ovi) <-> (neki full screen video)

No, svi smo različiti, svakome nešto drugo paše.

IcyTexx je offline   Reply With Quote