Citiraj:
Autor tux-scooby
Proucavao sam danas i usporedjivao ova dva modela za koja sam pitao i nasao sam iste/slicne rasprave. Uglavnom za programiranje bi U2415 mogao biti cist super. Jedino spominju kako boje nesto nisu naj naj (bijelo-sivo i tako neke fore). U2515 mi je i dalje primamljiv ali sto dalje citam kontam da previse filozofiram...ali nije da kupujem to svaki dan tako da bi htio potrefiti kako je red i da sam miran...
Hvala ekipa na iskustvima iz prve ruke 
|
Citiraj:
Autor Mileni
U2515h = prevelika rezolucija za programiranje. Na zalost. Imam taj monitor, a prije njega imao u2415. Iskreno, idi na u2415. Radi omjera stranica i malo veceg sucelja kud i kamo bolji izbor za programiranje. I sam sam programer, bolje mi je legao u2415 od u2515
|
Evo, samo da se javim...

Nimalo se ne bi složio sa tobom. I ja uglavnom programiram, ne igram se, a ostatak vremena surfam ili gledam serije ili filmove.
Prije U2515H sam imao U2414H. Ubijao me prelazak sa retine (koja je podešena na 1080p na 15") na U2414H za kojeg sam imao osjećaj da je napravljen za slijepe i slabovidne. Pixeli veličine šake. Neusporedivo više mi stane na U2515H, a veličina je taman. Ne bih se ni bunio da na ovih 25" lupe 5K, a da UI ostane iste veličine.
Na 1440p stvarno nema potrebe za 16:10 ekranom, stvarno ima i više nego dovoljno vertikalnog prostora.
Usput... Imam dioptriju -3.25, uvijek nosim leće. Tak da nemam ni približno oko sokolovo.