@kopija, pošalji im sliku ormara i vratiju, tada ćeš imati selotejp kao ja "prije" a ti "poslije".
@c-shadow, misliš da HT je bolji od Optime?
U HT-u tehničara pravih više nema, sve živo su sada kooperanti koji ne znaš koji je gori (makar u Rijeci), jedan iz Ružića (HT), samo je zatvorio nalog na prijavu kvara Iskona- nije ni došao već ovo što znam je totalno drugi HT-ov tehničar za prijavu kvara nekog drugog korisnika pa je usput i moju pogledao jer sam gnjavio.
A HT toliko ide u štednju da svoje tehničare (u onim srebrnim autima) prebacuje u Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o., nemoj misliti da će ti biti bolje ako se vratiš.
Ja se nadam da je ova sanacija mog ormarića samo privremeno rješenje. Nisu označili opet broj ormara a i nedostajali su znamenke. Unutra je relativno dobro organizirano i uredno.
Obvezno kada dođe tehničar ili kooperant HT-a (s acternom) njuškajte, prisluškujte i pravite mu društvo kraj ormarića.
Tako da ja nisam njuškao i bio s tehničarima ne bi ovo znao;
Tako ćete znati kakvo je stanje, recimo u ormaru sa gornje slike je atenuacija 18db dok je u ormaru moje zgrade 21db prosjek.
Parice susjeda su oko 11-16Mb max uz neki prosjek od 10db za SN marginu.
Moja parica na profilu 8mbps ima max 18500/1300 kbps, sn margina 18db, atenuacija 22db-stanje identično kod mene gore i na ormaru.
Nisam previše ispitivao ni on nije znao no nekako je povezana zgrada i ovaj stup jer je pcm u ovom stupu za jednog korisnika i iz naše zgrade.
Izvod je pun, samo je jedna slobodna parica (rezervirana ako otkaže ona od pcm-a) a moja je jedna od najboljih tako da ne bi bilo ni smisla zamjena. Valjda nisam u četvrorki sa dsl-om. Jedino me atenuacija muči, zašto je u ormaru vani 18db a kod mene 22db, ekipa koja mjeri je ustanovila oštećenje svih parica na 150m ali mogu se slikati jer podzemno oštećenje kabela neće sanirati. Čeka se optika da se oslobode neke parice.
A optika je obećana prije nekih 5g i odonda se nije pomaklo s mrtve točke i nemam nikakvih informacija zašto.
Trebao bi slati razglednice i pisma u Njemačku da nešto naprave.
VDSL je max 27/2.7Mbps za mene, na 1200m sam (oni izmjerili) od centrale Kozala, na ovoj udaljenosti bi bez problema išlo 36/5Mbps ali...