zadnju kaznu koju sam popio je bila slika 120kmh u naseljenom di je ograničenje 60kmh i to sve sa 75hp i tonu kilometara i godina iskustva u guzici (u odnosu na mladog vozača... šta god to značilo, ja bi iskreno uveo i kategoriju ženskog vozača koja bi trajala doživotno).
naravno da sam ja sada na prvu divljak, manijak, ubojica djece, uništavatelj brakova i inih institucija.
tu kaznu sam izbjegao kroz papirologiju i nije mi ni milisekunde žao... zašto?
zato što sam slikan na slavonskoj iz smjera istoka na nadvožnjaku heinzelove gdje je česta postava - 80 ograničenje, 60 ograničenje, par metara trave i multanova koja hvata ekipu za tih par kmh razlike.
ne bi ništa rekao da tamo nema 30 traka i jedan jedini semafor je isključivo pješački koji se aktivira ako netko ima potrebu za prijeći cestu pritiskom na dugme, ali treba regulirati brzinu ne prije tog pješačkog (gdje je još uvijek 80kmh) nego tik iza znaka za smanjenje brzine jer ipak valja regulirat promet i paziti na sigurnost vozila i pješaka netom prije nadvožnjaka pošto znamo da je na nadvožnjacima stopa nesreća u obliku gaženja pješaka i sudara vozila maltene sto postotna.
pas mater...