View Single Post
Staro 30.05.2015., 12:53   #350
DariX
Premium
Moj komp

DariX's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor fenixri Pregled postova

Atmosfera u igri je fenomenalno dočarana. Mislim da nijedna igra do sad nije uspjela takvu atmosferu stvoriti kad zapuše jaki vjetar, kad je sunčano ili odjednom krene nevrijeme sa grmljavinom i jakom kišom. Što se tiče samog landscapea i "šarenila" što se provlači kroz ovu temu nebi se složio s tim. Bez previše spoilera mislim da je ta ratna atmosfera jako dobro prikazana. Nije potrebno nijedan quest preći, dovoljno je samo projahati kroz mapu da dobijete osjećaj beznađa i jada koji ljudi proživljavaju na tom kontinentu.

Svijet je ogroman. Pozitivno ogroman i detaljan. Nisu samo pobacane jedne te iste teksture. Sve je popunjeno sa različitim sadržajima. Gotovo uvijek kad si zacrtate put kamo idete zbog znatiželje ćete završiti negdje drugdje i što je najbitnije sadržaj nije repetativan!

Fast travel je ogroman plus. Ono što me u Skyrimu najviše smetalo je fast travel koji je ubio neku dozu istraživanja (sječate se Morrowinda? ). U Witcher 3 ne možete fast travelat od kuda god hoćete na već otkrivenu lokaciju, fast travelat se može samo od jednog sign post-a do drugog ukoliko ste ga prethodno posjetili. Time vas igra potiče da istražujete svijet oko sebe što na kraju nećete požaliti.

Questovi. NEMA FETCH QUESTOVA. Ovo je najveći plus u Wild Hunt-u i mislim da će teško tko ovo nadmašiti u skorijoj budućnosti. Svaki quest ima svoju priču. Ima likove i ti likovi imaju svoju priču. Svaki quest je različit a svaka vaša odluka nešto znači. Neki side questovi u Wild Huntu imaju toliko dobru priču da bi bez problema mogli biti zasebna igra.

Combat je poboljšan s obzirom na dvojku, ali je daleko od savršenog. Najveći problem je kamera koja je nespretna prilikom borbe, pogotovo u situacijama gdje se borite sa više neprijatelja. Igra ima i opciju target lock-in ali ja ju ne koristim jer mi nije korisna pogotovo ako sam okružen. Veliki plus što se combata tiče su čudovišta i neprijatelji koji nisu hack'n'slash (bar na predzadnjoj težini) nego za svakog je potrebna strategija i vještina čime igra dozvoljava da, ako znate kako, možete ubiti beštije i par levela iznad vas.

Leveling je odličan. Po meni najbolji sustav do sad u serijalu. Da ga ne objašnjavam tu možete potražiti po netu.

Glitchevi. Masu ih je, ali so obzirom na sve ostalo, meni lako zanemarivi. Još nisam naišao na gamebreaking glitch.

Kontrola je ogroman minus. Geralt prebrzo trči što dovodi do problema pri penjanju po stepenicama, u uskim prolazima. Jednostavno imam osječaj da više Geralt kontrolira mene nego ja njega. Kontrole na konju su s druge strane odlične.

Ako damo neki zaključak:

PLUSEVI: atmosfera i svijet, questovi, priča, rpg elementi, gwent

MINUSI: kontrola lika, glitchevi

SIVA ZONA: combat, bolji od dvojke ali po meni ne dovoljno poboljšan, s taktičke strane odličan.
Kopiram cijeli post od kolege iznad jer se u potpunosti slazem. Igram na high/ultra mixu i nadodajem da je grafika odlicna. Ovo pljuvanje od ekipe koja mrzi i prva dva dijela ili koja je odigrala pola sata mi nikako nije jasna. Teski okorjeli hejt na igru, a ne bi trebali imati ni pravo glasa sto se toga tice.
Oduzet cu ovaj dio s glitchevima koji je fenixri napisao jer ja do sada nisam naletio na niti jedan (imam 40tak sati u igri). Nazvat cemo to srecom onda

Prica je odlicna, pogotovo ako ste odigrali prva dva dijela. Loadom prethodnih saveova utjecu i te dvije igre na trojku. Vidjet cete stare poznate face (po sidequestovima), ogromno "teske" odluke cete morat donosit i svaka je kljucna ne samo za taj trenutni quest nego i za tijek ostatka igre.

Sve u svemu: igra mi se uzasno svida. Od grafike, do price, do razradenih sidequestova, lvlanja, combata i likova. Jedini minus koji trenutno imam je to mrtvo hodanje koje me uzasno nervira jer se dosta vremena okrecem u krug
DariX je offline   Reply With Quote