View Single Post
Staro 30.05.2015., 11:54   #180
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor DraŽ Pregled postova
Možda da si uzmeš u obzir i Seagate NAS, imaju verzije i od 3 i od 4TB, iako je izgubio na popularnosti nakon onih kobnih serija koje su se doslovno svima kvarile.
Imam jedan Seagate i odličan je, možda mrvicu bučan kod paljenja (kad prvi put pristupaš pa se čuje kako se diže) ali ništa strašno.

Jučer sam uzeo WD Red od 3Tb i za sad se čini ok.

Samo, imam par pitanja:

1.) na ploči (ASRock H97 PRO4) imam 6 SATA izlaza, ima li razlike u koji utor priključim sata kabel? (postoje određene oznake na njoj SATA_0, SATA_1, SATA_2 ali koliko sam izguglao sve bi trebale biti 6Gbb/s

2.) trebao mi je sata kabel za spojit disk, u dućanu sam našao samo ovaj kabel, lik mi kaže da je to sata2 kabel i da postoji i sata3 no trenutno ga nisu imali. taj sa gornjeg linka (sata2 navodno) je 10kn a sata3 im je oko 35kn, no kao što rekoh nisu ga imali .. guglam sad i neki kažu da je to samo marketinški trik dok se drugi "kunu" da postoji razlika između njih? meni trenutno na tom sata2 koji sam jučer kupio između 2 diska ide transfer cca 120 MB/s što mi se čini ok, no ako može brže uzeo bi taj drugi ?

3.) nisam imao viška ulaz za napajanje pa sam do ponedjeljka kabel od pržilice stavio na disk, postoji li što da "razgranam" ovaj postojeći kabel od napajanja na dodatnih nekoliko izlaza tako da sa njime spojim i pržilicu i disk (i eventualno danas sutra još nešto - što više izlaza to bolje, trebat će)
jacobbb je offline   Reply With Quote