Idem probat step by step:
1. ako ti je memorija s ovakvim ispod hladnjakom onda nema vrućine

(tj. problema sa zračnim coolerima)
2. vidim da si odusta od DIY grunf ugradnje 80/92mm venta da hladi VRM?!

(to bi ti bila najjeftinija metoda i zadržiš vodeno, nema problema s budućom nadogradnjom RAM-a...)
BTW kad već radiš "dramu" oko buke, tj. npr sitnih cca 2000rpm - nije isto imat 120mm i 80/92mm vent.
Ima sam i jedne i druge, na toj brzini protok zraka je ono najglasnije, a ne ležaj - pa 120mm vent zvuči poput turbine, a ovi manji se jedva i čuju (tek na jako visokim okretajima se čuje zapravo ležaj).
3. Za performanse ovih hladnjaka šta si linka ti ne mogu reć ništa pametno, osim eventualno se složit s kolegom gore, i da sam pogledaš testove na netu ili sačekaš tuđa iskustva s dotičnima.
Ja samo mogu reć više je bolje (uglavnom) - dakle šta masivniji cooler, veći broj pajpova, veći vent = bolje performanse.
4. A sad moj ultimativni savjet....bubnjevi u pozadini - prodaj taj H50 i kupi Scythe Kama Cross 2 dok ga još ima za kupit
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10481
ili rabljeni
Citiraj:
Autor Drvoje
|
Tebi zapravo ni ne treba toliko niski hladnjak (imaš Fractalovu mrcinu, a ne nekakav HTPC isprdak), a Scythe Kama je idealna (relativno jeftina, top-down, nećeš sigurno imat problema s memorijom, ne treba ti dodatni vent na naponskom sklopu, ne moraš se brinit da će nešto krepat na njoj ikad - osim venta

)
Drago mi je da te H50 dugo služi, ali pumpa mu neće trajat vječno, i dobit ćeš mrtvi kapital.
I ja sam posjedova istog, i bija je jedva bolji od CM Hypera 212+ - temperature budu super a onda se nakon cca. 10tak min. samo počnu penjat i skoro bi dostiga Hypera 212+ po temp.
Vodeno je bilo okrenuto intake otraga u kejsu, a odmah na vrhu kejsa 2x12cm exaust ventovi na cca 1200rpm.
Kupija za ga 250kn i proda ga nakon 1 god. za toliko - dakle ako ikad ponovo budem iša na neko vodeno bit će to neka mrcina s dobrom zapremninom, odličnom pumpom i min. 2x12cm radijatorom - a ne ova precijenjena AIO gofna s jednom 12cm turbinom, malenom pumpicom i zapremninom bićerina za rakiju.