View Single Post
Staro 29.05.2015., 14:05   #342
Cartmann
Premium
Moj komp

Cartmann's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Trebaš otkriti više detalja, taj RB je ozbiljna igračka,
vjerojatno je SX763 samo kao modem / PPPoE Pass-Trough,
RB je vjerojatno glavni router ...
treba viditi jeli ima "dodatni" AP za wireless.

Ako nemaš / neznaju user / pass za uređaje nemoj se zaletiti pa radit factory reset jer ćeš upast u probleme,
tj. trebat ćeš sve složiti / konfigurirati iz početka.

Edit: Možda je optika u điru ako je ubačen odg. modul u RB.
Nije optika, navodno bi trebala doć, ali još ništa. Vjerojatno je tako kao što kažeš, gigaset je čisto pass-through, ne vidim dodatni AP za wireless samo ga vjerojatno nije ni moguće vidjeti jer je negdje na krovu, a ja vidim samo uštekan utp kabel. Teško je bez pravih podataka i admin pass-a. )

@Mac: vjerujem da mi za to treba admin pass kojeg još nemam.

ps. zaboravio sam pitati jedno laicko pitanje, tko kupuje tog mikrotika od 3000+ s 8 portova, sto on moze a da ne moze neki drugi 8p router od 800kn, npr hp procurve 1810?

EDIT:
Još jedno pitanje, dok ne dođem do passworda za router, podesio sam fix ip adrese na računala, da li sam pogriješio?

Jer mi pada na pamet, npr. prije nego sam stavio fixne pogledao sam koji ip im je dodijelio dhcp te sam s automatskih postavki iste ubacio kao fiksne, npr. 192.168.1.153, zadani pristupnik 192.168.1.1, dns 8.8.8.8 ili 8.8.4.4., ovisno kako su bile automatski. Posljednja dva dana radi sve ok, ali npr. navečer se ugase računala, ujutro dhcp (mikrotik ili gigaset, tko već dijeli adrese) dodjeli tu adresu nekom gostu na mob, netko od djelatnika uključi računalo na kojem je podešena ista fix adresa, što onda? Računala su povezana žičano, ali se gase tokom noći.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.05.2015. u 14:11.
Cartmann je offline   Reply With Quote