"Skolske verzije" Windowsa bas i nije lako dobiti u nekim skolama jer ih vise nemaju ni samo voditelji IT odjela u skoli (kazem kao osoba koja ima svakodnevna iskustva s time).
Osobno nisam za piratluk (prije sam kao klinac imal pirtaski OS, ali davno se to promijenilo no ionako vecinu vremena sam vise od deset godina na Ubuntu).
Windowse 8 tj. 8.1 ne koristim kod kuce.
Zasto? Nikada se nisam navikao na taj OS, a pokusvao sam vise puta pa se tako kod kuce vrte na kantama Win 7.
Win 10 cu uzeti kada dode zavrsna verzija (nekako mi se ne svida sto se sve vise zadire u privatnost i navike usera, MS account, cloud i sl. (makar vidim u cloudu samo pozitivne stvari no toliko je cloud servisa da je ponekad tesko odabrati "najbolji".....Gdrive je ok zbog samog Gmaila, Dropbox mi je super jer sam navikao na njega i koristim ga od pocetka....tu je sada jos i MS, Box i jos mali milijun ostalih.....onda su tu aplikacija bez kojih skoro da ne mozemo, a vezane su uz cloud....npr. Evernote, Keep...sve ide u cloud i pozitivna stvar je sto imas uvijek pristup svojim podacima no ne volim kada mi netko nesto namice).
Kada pricamo o samoj kupovini OS-a, na Kinguinu se moze uredno kupiti Win 7 za cca 35-40 € i kasnije za te sitne novce imate free upgrade na Win 10.
Osobno se veselim novom OS-u, mozda ga ne budem koristio kod kuce jer sve manje koristim MS proizvode dok i igre danas uredno izlaze za GNU/Linux, a za vecinu programa postoje free alternative (osim ako zivite od nekih stvari pa si ne mozete priustiti vrijeme prilagodbe na alternativu no i ponekad su te alternative bolje, a ponekad losije....nema pravila).
Kada se jednom napravi upgrade na Windowse 10, taj upgrade ostake za stalno, a ne na godinu dana kako neki navode (stvarno imaju krive informacije ili su procitali/shvatili nesto krivo).
Kakvo je sada stanje s Win 10 po pitanju stabilnosti (ako mozemo pricati o tome s obzirom da nije dovrseni proizvod).
Ne vjerujem da su ovo zadnji Windowsi tj. da ce ostati na broju deset no mislim da nam je do najmanje vazna stvar te svi zelimo stabilan i brz OS te je bar mene bas briga koji broj ili naziv stoji iza toga (volio bi u buducnosti vidjeti da se MS napokon makne od nekih losih navika, izbace registry kao takav kakav je sada....ima dosta mjesta za poboljsanja).