View Single Post
Staro 26.05.2015., 18:11   #1818
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor esc Pregled postova
Napalili su se nvidijaši kad su se polakomili na gtx 970,puno manja cijena od gtx 980 a performanse malo niže..ali šipak,tad je uletio zeleni ceo i uvalio vam bananka bananu tvrdivši da je to future(za memoriju3.5gb+0,5gb nevaljave).
Jedina koja valja od maxwel arhit. je gtx 980,u svim ostalim kategorijama (cjenovno,performanse) je amd jači,i potrošnja je dakako na strani ove 3 gtx 960/970/980.
Stari moj, ne znam što sad tu tebe muči. GTX 970 možda ima problematičnu memoriju ali ni ja niti 99% drugih korisnika niti 99% razno-raznih benchmarka ne vidi nikakve probleme u tih famoznih 3,5+0,5 Gb memorije. Namjerno kažem 99% jer 1% bilo kojih kartica ima probleme, dovoljno je da u Google upišeš bilo koji model npr. "ati 7950 problem" pa da dobiješ pozamašnu listu linkova. A sad koliko je GTX 980 jača/bolja/isplativija od 970, ne isplati se razglabati ako svi vidimo rezultate u benchmarcima i cijenu u cjeniku. Isto kao i kod razlike R9 290 vs 290x.
Ja sam imao prilike uzeti R9 290 po niskoj cijeni i nisam jer mi je draža tišina i hladnoća GTX 970 kartice. I ne vrtim benchmarke, vrtim igre i aplikacije iz realnog života pa ne gledam koliki FPS imam ili za koliko milisekundi se nešto odvrti, bitno mi je da radi dobro, tiho i hladno.
Sinac je offline   Reply With Quote