View Single Post
Staro 26.05.2015., 10:34   #546
krezo1987
Registered User

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor smarija Pregled postova
evo ovako imam jedan problem pa ako mi netko može pomoći!
primam od susjeda internet (wifi), kod njega je router od t-coma, do sada je bio nekakav thomson a kod mene je tp link TL-WA5210G (antena i access point u jednom) i do sada je sve radilo bez problema ali su mu neki dan promjenili brzinu pa mu javili da taj thomson kao ne podržava tu brzinu i sl.
Uglavnom je dobio novi i to ZTE ZXDSL 931VII i sada se nikako ne mogu spojiti na njega! mobitelom mogu ali ne sa kompom kao access point!
sve je moguće isprobano i resetirano ali nikako! kad odem u detalje, pokazuje da šalje i prima podatke ali meni i dalje piše no internet connection!
da li se itko susretao s tim routerom i može li se to ikako riješiti ili je taj router takav da se ne može bežično spojit access point!
nisam baš stručnjak po tom pitanju ali ne bi trebalo biti komplicirano!
uglavnom se pokusavam spojit kao universal repeater!
Pozdrav, ne znam jesi li riješio problem jer i ja imam istu situaciju. Dakle iman VDSL od TCom-a i ovaj ZTE modem za jedan stan i Netis WF2220 za ostatak kuće kao repeater. Problem je valjda u tome (čitao sam na nekim stranim forumima) da ovaj ZTE ima problema dodjeljivanja IP adrese (jer je na ZTE-u uključen DHCP, a na Netisu isključen) preko repeater-a.
Znači kad se prvo spojiš na ZTE-ov WiFi on ti dodjeli IP i kad dođeš na repeater-ov WiFI (u mom slučaju Netis) on ostane spojen, ali kad se spajaš direkno na repeater ne želi dodjeliti IP adresu.
Sad kada bi netko mogao objasnit da li se može DHCP ukljičiti na ZTE modemu i Netis repeateru da sve radi kako treba. Molim vas pomoć.
krezo1987 je offline   Reply With Quote