Tema: Pomoc.....
View Single Post
Staro 20.09.2005., 23:04   #4
- punx -
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Komp bi kupio u Ve-milu u Rijeci (iz okolice Rijeke sam), nemam bas iskustva sa montiranjem procesora, termalne paste, ventilatora, maticne, napajanja....pa bih zato odabrao sve u jednom ducanu, neka oni to nastelaju i sklope....
Ne mora biti Ve-mil, ja sam ga slucajno odabrao....samo da primaju AmEx.

"E.T." hvala na ponudi za pomoc oko sklapanja, ali ako i dodjem u Ri biti ce to na brzinu tako da bas i necu imati vremena. Svejedno HVALA!

Odlucio sam se za VIVO graficku, da si ponekad mogu nesto i snimiti (da li je ova dobar izbor?).

Dakle:
- procesor: CPU AMD Athlon64 BOX 3000+, Sck939
- graficka: Gainward Ultra/1960 XP, GF 6600GT PCX, VIVO, Dual DVI
- memorija: DDR 2x512MB PC3200 (400MHz), A-Data,V-Data

Ali ne znam koju maticnu uzeti (preporucujete "DFI", ali te nema u Ve-milu). Ajde ako vam nije problem skocite do Ve-milovog cjenika i recite mi koju maticnu da uzmem. Cijena oko 1000 kn.

Isto tako uzeo bih neko kuciste (oko 200-270 kn). Imaju dosta "Codegen" jeftinih kucista sa napajanjem(!) i sa dodatnim ventilatorima. Da li je to OK?
Pored svakog pise "P4", da li to znaci da je namjenjeno samo za Pentiume ili moze i AMD? ....preporucite neko kuciste, preferiram bijelo, sivo ili krem jer su mi DVD i przilica bijeli.
Ako napajanje i nije dobro, mogao bih uzeti "Codegen" kuciste, ali da mi u njega frknu napajanje od "Chiefteca", ali naravno samo ako moze AMD i maticna za AMD u njega.

Nadam se da je izbor OK. Recite?

Ajde pliz pomognite mi oko odabira maticne, a i kucista i napajanja.

Ukupna cijena ne bi smjela prlaziti 5000 kn. Najbolje bi bilo do 4700, al' vi dajte preporuke, pa cemo vidjeti.

Da li mislite da bih trebao uzeti i koji dodatni ventilator (ako ga ne dobijem sa kucistem)? Ako treba recite koji.

Eto sto da kazem....puno HVALA na pomoci :-)
- punx - je offline   Reply With Quote