View Single Post
Staro 24.05.2015., 23:26   #123
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ja znam iz osobnog iskustva da nulovanje nije bas najsretnije rjesenje jer me opizdila struja na krovu supe dok sam cistio rine.

Ima vod nadzbukni koji ispod krova supe ide po gredi sve do pusnice i kako je padala kisa a ploca valjda kod sarafa pustala vlagu tj. kisu tako je ista nekako dosla do tog nadzbuknog voda i faza "se fino rasirila" po cjelom krovu ukljucujuci i rinu ali naravno samo dok je krov vlazan je treslo sto sam nesretno saznao.

Sreca da je rina ukopana u zemlju u odvod pa i kad je "krov tresao" tako je po rini odlazilo u zemlju. Uglavnom poslje nekog pljuska ja sam se popeo na lotre i stao nogama na krov i sve ok... ni razmisljao nisam o struji i krenem cistit rinu i kako sam saku stavio u rinu da povadim mahovinu tako sam osjetio da me nesto bode/pecka pa sam mislio da neko lisce ili mahovina me bode

E kad sam rukom uhvatio za rinu sam skuzio da me ne pecka mahovina

Osigurac ni da se ugrijao a kamoli pregorio, sad predpostavljam da imam fidovku u kuci da bi ona izbacivala svaki put kad se krov namoci i postane provodnik pa bi po tome valjda i skuzio da negdje kisa uzrokuje kratak spoj.

A nije da nije bilo predznaka moguce havarije..., macak je znao sjedit na tom krovu cjelo popodne inace a to ljeto nesto se ne sjecam da sam ga gore vidjao....
silver_tip je offline   Reply With Quote