Citiraj:
Autor Sphere
Ja svoju tvrdnju o neisplativosti gtx 900 serije potkrepljujem time da r9 290 koja je mrvicu slabija od gtx 970 kosta skoro 1000kn manje i prema tome nema mi smisla ici na gtx 970, a sta se tice gtx 980 o tome nemoram nista ni pisati kada svi ionako znaju da je ta kartica bacanje novaca u vjetar naspram debelo jeftinije gtx 970 odnosno r9 290. Također gtx 960 je losiji izbor pored r9 280/280x koje joj konkuriraju cijenom.
A sta se tice samih performansi dovoljno ti je da usporedis samo ekvivalentne modele u dvije konkurentne serije recimo gtx 600 seriju i hd 7000 seriju, pa gtx 700 seriju i r 200 seriju i jasno ti je da kada usporedis konkurentne modele da AMD ima uvijek osjetno jace kartice u ponudi, gtx 900 serija jos ceka na svoju pravu konkurenciju kada AMD izbaci r 300 seriju za mjesec dana mada joj i protiv r 200 serije sve kartice osim gtx 980 ne drze prednost naspram svoje konkurencije.
|
Ja tvoju tvrdnju pobijam činjenicom da je GTX 970 ponegdje i mrvicu bolja od R9 290x. Ostalo bih ti isto tako mogao dokazivati da nije sve tako crno-bijelo kao što sam i već spomenuo ali, vjeruj mi, ne da mi se... Ovo nije ATI vs Nvidia thread.